Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray: “Tarih Bu Vahim Durumu Asla Unutmayacak”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Abdullah Gül’ün nasıl aday olacağına veya hangi partilerin onu aday olarak destekleyeceğine karışılması demokrasiye yönelik bir müdahaledir. Aziz milletimiz iradesine, cumhuriyete ve demokrasiye kurulmuş olan bu kumpası asla affetmeyecektir. Tarih de bu vahim durumu asla unutmayacaktır” dedi.

Çıray, İYİ Parti Başkanlık Divanı adına yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği iddialarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının tartışıldığı bir ortamda Gül’e böyle bir ziyarette bulunulmasının, 24 Haziran seçimlerine “tehdit ve rejim müdahalesi” anlamına geldiğini ifade eden Çıray, “Türk Milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin fiili başkomutanı, askeri darbe dönemlerini hatırlatırcasına kimin cumhurbaşkanı seçimlerine katılıp kimin katılmayacağına müdahale edemez, cumhurbaşkanlığı seçiminin tarafı olamaz” dedi.

“KAYBEDECEKLERİ KORKUSUYLA HAREKET EDİYORLAR”

Bu durumun maksatlı olarak yaratılan toplumsal, siyasi kutuplaşmanın derinleşmesine neden olacağını savunan Çıray, “Belli ki Saray koalisyonu ve onun hizmetindeki, küçük ortağı kaybedeceklerinin korkusuyla hareket ediyorlar. Bu nedenle iktidarı elde tutmak için her yol mubahtır anlayışına Türk Ordusu alet edilemez. Cumhurbaşkanı 81 milyonun cumhurbaşkanı olmayı başaramamıştır ve bunu da istememiştir. Ancak TSK, 81 milyonun ordusudur ve bu konuda bir zafiyet göstermemelidir” dedi.

“KANUNSUZLUKLARA ZEMİN HAZIRLANDI”

Çıray, TSK’nın iktidarın çaresizliğine “yara bandı” olarak kullanılmasının asla bağışlanacak ve kabul edilebilecek bir durum olmadığını ifade ederken, “YSK, saray koalisyonunun TSK desteğini aldığı varsayımından hareket ederek, yeni ve daha orijinal tam kanunsuzluklara imza atmaya kalkışabilir. Sayın Akar, saray koalisyonu operasyonunda saray sözcüsüne refakat ederek işte bu tür muhtemel tam kanunsuzluklara zemin hazırlamış olmaktadır” dedi.

“MİLLET İRADESİNE KUMPAS”

İYİ Parti olarak kendilerinin milletle ittifak yaptıklarını vurgulayan Çıray, şöyle devam etti:

“Bizim için  kendi politik varoluşumuzu anlamlı kılacak olan şey, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in müstakbel cumhurbaşkanlığıydı. Bundan ötürü her partinin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmasını savunduk ama Sayın Gül’ün zihnindeki şey bir çatı adayı olmaktı. Bu onun kişisel takdiridir ve biz buna saygı duyduk, demokrasinin gereği budur. Sayın Gül’ün nasıl aday olacağına veya hangi partilerin onu aday olarak destekleyeceğine karışılmasını demokrasiye yönelik bir müdahale olarak mahkum ediyoruz. Bunların amaçları, seçimlere katılan tüm partilere gözdağı vermektir ancak deşifre olmuşlardır. Zaman, hiçbir şeyin gizli kalamayacağı zamandır, bu gerçek unutulmuştur. Durumu milletimizin dikkatine sunuyoruz. Aziz milletimiz iradesine, cumhuriyete ve demokrasiye bir kez daha kurulmuş olan bu kumpası asla affetmeyecektir. Tarih de bu vahim durumu asla unutmayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.