Öne Çıkanlar recep tayyip erdoğan haberleri istanbul diyarbakır Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It) Erdoğdu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş YKS PENÇEKİLİT Operasyonu Günnur Özsoy Dr. Elif Bademci Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İYİ Parti'nin Külliye'de Kuracağı Tarım Akademisi'nde Her Şey Var (!)

-İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Özlale, "Şu anda yerinde Külliye'nin olduğu Atatürk Orman Çiftliği'nde bir tarım bilimleri akademisi kuralım ve bu tarım bilimleri akademisi, şu anda tarımın en büyük problemlerinden birisi olan verimliliği artıracak tarım teknolojilerini kendi bünyesinde üretsin dedik. 1923 yılında cumhuriyeti ilk başka kurarken o tarımın bütün değer zincirinin baştan sona kurulduğunu görüyorsunuz. İşte tohumların korunmasından tutun hayvan ıslağına kadar, tarım makinelerinin üretilmesine, çiftçilerin eğitilmesine kadar" dedi.



ANKARA(ANKA) - AK Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale iktidara geldiklerinde bugünkü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kurulacak Tarım Bilimleri Akademisi konusunda ayrıntı verirken "Türkiye bir tarım ülkesi, 1923 yılında cumhuriyeti ilk başka kurarken o tarımın bütün değer zincirinin baştan sona kurulduğunu görüyorsunuz. İşte tohumların korunmasından tutun hayvan ıslağına kadar, tarım makinelerinin üretilmesine, çiftçilerin eğitilmesine kadar" dedi.

-HAYVAN ISLAHI..?

Ümit Özlale proje hakkında şu bilgiyi verdi:

"-Atatürkümüzü anmak amaçlı bir proje çıkardık, şu anda yerinde Külliye'nin olduğu Atatürk Orman Çiftliği'nde bir tarım bilimleri akademisi kuralım ve bu tarım bilimleri akademisi, şu anda tarımın en büyük problemlerinden birisi olan verimliliği artıracak tarım teknolojilerini kendi bünyesinde üretsin dedik.

-Bakın Türkiye bir tarım ülkesi, 1923 yılında cumhuriyeti ilk başka kurarken o tarımın bütün değer zincirinin baştan sona kurulduğunu görüyorsunuz. İşte tohumların korunmasından tutun hayvan ıslağına kadar, tarım makinelerinin üretilmesine, çiftçilerin eğitilmesine kadar. Bundan 100 sene sonra pandeminin bize öğrettiği birşey var."

İYİ Partili Özlale'nin bu sözlerinin yer aldığı video İYİ Parti'nin bazı yöneticileri tarafından da retweet edildi.

-TELE 1'İ KAPATTIRAN EŞLER VAR

Ümit Özlale daha önce de Nevşin Mengü'nün DW'deki bir yayınına konuk olmuş ve "Size bir hikaye anlatayım mı? Yozgat'a gittiğimde bir kahvede otururken oradaki arkadaşlardan biri bana şunu söyledi. Biliyor musunuz dedi, burada evin erkeği işte kahveye çalışmaya gittiğinde hanımı fox tv, halk tv, tele 1 bu yayınları seyretmesin diye o yayınları kestiriyor demişti. İstanbul'un biraz dışına çıkın sadece TRT 1 ve AHaber çıkıyor" şeklinde konuşmuştu.

-BOSTON'DAN AŞAĞISI YOK!

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale tarım konusunda değil uygulamalı makro ekonomi, maliye ve para politikaları konusunda eğitim almış. Eğitimini ODTÜ'de tamamlayan Özlale Boston College'de yüksek lisans ve doktorasını yapmış.

Özlale'nin Özyeğin Üniversitesi sitesinde yayınlanan CV'sinde ve akademik çalışmalarında tarım veya "agriculture" kelimeleri ise geçmiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.