Kılıçdaroğlu: “Türk Lirası Yabancı Paralar Karşısında Pul Olmaya Devam Ediyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sadece 8 tarım ürününün ithalatına, toplam tarımsal destekten yüzde 62 daha fazlasının ödendiğini ifade ederek, “Türk Lirası yabancı paralar karşısında pul olmaya devam ediyor. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, ekonomideki gelişmelere ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Tarımın tüm ülkelerde stratejik sektör olduğunu ve destelenmesi gerektiğini söylediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dünyaya ün salmış tütünümüz vardı, şimdi yok. Pamuğumuz vardı, şimdi yok. Yozgat’ın kokulu yeşil mercimeği vardı, şimdi yok. Anadolu’nun kadim tohumları vardı, şimdi yok” ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerine göre sadece buğday, mısır, soya, ayçiçeği, pamuk, sığır, koyun ve kırmızı et ithalatına 2017 yılında 20,6 milyar TL ödendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Maliye Bakanlığı kesin hesaplarına göre ise 2017 yılında tüm tarım kesimine verilen destek 12,7 milyar TL. Acı sonuç, sadece 8 tarım ürününün ithalatına, toplam tarımsal destekten yüzde 62 daha fazlası ödendi ve Türk Lirası yabancı paralar karşısında pul olmaya devam ediyor. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.