Öne Çıkanlar tbmm teb YENİ MazharFuat Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Can Dostlar Defin Alanı cumhurbaşkanı erdoğan Gezgin Dünya 2 (The Wandering Earth 2) Mavinin net karı Sedef Girgin Kılıçdaroğlundan Ramazan Ayı Mesajı

MHP Lideri Grup Toplantısında Konuştu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin 47. kuruluş yılını kutladı. “47 yıllık bir emaneti omuzlayarak, özümseyerek ve her şartta sancak gibi taşıyarak bugünlere geldik” diyen Bahçeli, gündemi de değerlendirdi.

TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçirdiği ameliyatın ardından istirahat sürecinde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. MHP’nin kuruluşunun 47. yılını kutladıklarını belirten Bahçeli, “Ülkümüzü göklerde parlayan yıldız gibi gördük. İşte bu şuurla Milliyetçi Hareket Partisi tam 47 yıldır aşkla, karşılık beklemeyen bir sevdayla milletine hizmet etmektedir. Yarım asra yaklaşan zorlu mücadelemiz tertemiz ülkücü vicdanların ihlas, iddia ve iradesiyle tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir. Yol doğru, yolcu inanmış, yolculuk ise mübarektir. Bu yolculukta şehadet ve çile vardır. Bu yolculukta vatan, millet ve bayrak sevgisinden kavrulmak vardır. Bu kavramlara yabancılık çekenler bizi idrak edemezler. Bu kavramlarla esasta ters düşenler bizim gibi görünseler de bizden asla olamazlar. 47 yıldır yalan ve yozlaşmayla mücadele ediyoruz. 47 yıldır Türk ve Türkiye düşmanlarıyla uğraşıyoruz. 47 yıldır soygun, vurgun ve adaletsizliklerle savaşıyoruz” dedi.

“Türkiye’de Siyaset Alabora Olmuştur”

Bahçeli, Türkiye’de siyasetin alabora olduğunu, hükümetin aklının karışık ve politikalarının karanlık olduğunu belirterek, Türkiye’de itiraf edilmemiş bir yönetim boşluğu olduğunu söyledi. “Milli güvenliğimiz her yönden açık ve alarm vermektedir. Özellikle Sur ve Cizre’den her gün şehit haberleri gelmektedir. Analarımız her gün ağlamaktadır. Çözüm sürecinden azami ölçüde istifade eden terör örgütü Doğu ve Güneydoğu’ya silah ve bomba depolamış, militan kadrosunu doldurmuştur. Düşman vatanımıza tahkimat yapıp her yere konuşlanırken bu hükümet ne yapmıştır? Fiili işgale nasıl göz yumulmuştur? Yabancı ajanlar, alçak provokatörler, kan tutkunu katiller Cizre’ye, Sur’a, Silopi’ye iyice yerleşip cinayet planları yaparken, bu ülkeyi yönetenler nereye gitmiş, nereye sinmiştir? Keskin nişancılar Sur’da yüksek binalardan ateş açıyor diyorlar. Evlerin kapıları bombalarla tuzaklandı diyorlar. Yerin altına tüneller kazıldığını söylüyorlar. Ayn el Arap’tan, yani Kobani’den terörist geçiş ve sızmaları olduğunu iddia ediyorlar. PKK’nın vatan toprakları üzerinde terör kampları kurduğu söyleniyor. Haraç almaları, sözde mahkemeler kurmaları, hendekler kazıp pusu atmaları, özyönetim ilanlarını konuşan bile kalmamıştır” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bunlar Olurken AKP Hükümeti Neredeydi?”

“Cizre’de bir evin bodrum katında yaralılar olduğunu günlerdir diline dolayıp teröristleri kaçırmanın peşinde olan HDP’liler milletin gözünün içine baka baka kin kusuyorlar. Hâlbuki şehit olan polislerimizi, askerlerimizi, sivil ve masum insanlarımızı bu PKK yedekleri ağızlarına dahi almaktan imtina ediyor. Tamam da, bunlar oluyorken AKP hükümeti neredeydi? Başbakan hangi kürsüde ahkam kesiyor, hangi salonda konuşuyordu? Ya Cumhurbaşkanı ne yapıyordu?

Ne yaptığını ben sizlere söyleyeyim. Keyfi ve totaliter bir yönetim modeli bina etmek için çırpınıyordu. Milleti kutuplaştırıp birbirine düşürmek için hesaplar yapıyor, yeni anayasa hazırlık sürecine vadeler biçiyor, istikamet çiziyordu. Dünyevi makam ve servet kibriyle başkanlık çetelesi tutuyor, yeni Türkiye bozgununun çatısını örüyordu. PKK kan dökerken; Erdoğan Şili’ye, Peru’ya, Ekvator’a, Senegal’e uçuyor, saltanat sürüyor, gezip tozuyordu. Hatta zırhlı makam araçlarını yüzbinlerce dolar maliyetle okyanusun üstünden uçuruyordu.”

“Farkında Mısınız, Türkiye Yanıyor, Yıkılıyor”

20 Temmuz’dan bu yana şehit düşen asker, polis ve koruculara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Bahçeli, “Farkında mısınız, Türkiye yanıyor, yıkılıyor. Terörle mücadele kararlılıkla devam etsin diyoruz, ama hala hükümetin kafasında soru işaretleri görüyoruz. Ne yazık ki, düne kadar PKK’ya gösterilen yoğun sevgi ve sempatinin bedelini milletçe ödüyoruz. Çözüm süreci tamamıyla komada bulunan PKK’ya yaramış, canlandırmış, büyütmüş, silahlandırıp azdırmıştır. Bugünkü ortamda, Sur ve Cizre başta olmak üzere, şehirlere kadar terör inmiş, sokak savaşı çıkmışsa, bunun gerisinde Oslo’da verilen sözler vardır. İmralı’da kurulan pazarlık masaları al bayrağa sarılı tabut olarak fatura edilmiştir. Dolmabahçe Sarayı’nda AKP-PKK buluşmasıyla ilan edilen ihanet mutabakatının kanlı sonuçları Cizre’de, Sur’da görülmüştür” şeklinde konuştu.

“Karşımızda Herkesin Öldüğü Bir Coğrafya Var”

Ortadoğu’daki vekâlet savaşlarının gün geçtikçe mesafe kaydetmekte, komşu coğrafyaların allak bullak olduğunu, koskoca tarihin gözler önünde infaz edildiğini belirten Bahçeli, “Selefi ve paramiliter gruplar, radikal savaşçılar, terör örgütleri, kiralık çeteler emperyalizme tetikçilik yapmaktadır. Karşımızda herkesin herkesi öldürdüğü bir coğrafya vardır. Karşımızda kan, ölüm ve şiddet kapanına sıkışmış bir medeniyet kümesi vardır. Rusya bombardımanıyla desteklenen Esad güçleri Halep’i abluka altına almışlardır. Bayır Bucak Türkmenleri yurtlarından yuvalarından edilmektedir. Yeni bir mülteci dalgası sınırlarımıza doğru yönelmiştir” dedi.

“Yeni Mülteci Akımının Sonuçları Daha Ağır Olacaktır”

Dün Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı Merkel’in derdinin, bu mülteci sağanağına ülkemizi kalkan yapmak olduğunu söyleyen Bahçeli, sayıları üç milyona yaklaşan mültecilerin, Türkiye’nin sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik dengesini olumsuz etkilediğini, yeni mülteci akımının sonuçlarının daha da ağır olacağını ifade etti. “Bu kadar büyük bir göç hareketinin milli güvenlik ve huzurumuzu dinamitleyeceği çok nettir” diyen Bahçeli, AKP hükümetinin mutlaka tedbir geliştirmek zorunda olduğunu, bunu yaparken de yabancı başkentlerin gözüyle değil, milli politikaların ve başkent Ankara vizyonuyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

“Hedef Suriye’den sonra Türkiye’dir”

Suriye’den sonraki hedefin Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, “Sur ve Cizre ise hainlerin, dış güçlerin yönlendirmesiyle özellikle seçtiği, bölünme dinamiklerinin test edildiği yerlerdir. Şu garabete bakınız ki, Türkiye’ye karşı terörist eylem ve saldırı düzenleyenlerle ABD yanak yanağıdır. Ve bu ABD’nin başkan yardımcısının Türkiye ziyaretinde AKP’li milletvekilleri, katılımcı diğer milletvekilleriyle birlikte aynı fotoğraf karesine girecek kadar zelil ve zillet faili olmuşlardır” şeklinde konuştu.

“Bu 10 Madde PKK’ya Beyaz Bayrak Sallamaktan Başka Bir Şey Değildir”

Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı 10 maddelik eylem planına dair konuşan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Başbakan hazırlanan planının, 300 eylemli bir çalışma olduğunu, onun daha da rafine hale getirildiğini ifade etmiş, söz konusu eylem planının ana unsurlarının 10 temel esasa dayandığını dile getirmiştir. Önce şunu söylemeliyim ki, bu 10 madde PKK’ya elleri kaldırıp beyaz bayrak sallamaktan başka bir manaya gelmeyecektir. Maksat terörle mücadele değil, mütarekedir. Mardin’deki 10 maddeyle, Dolmabahçe’deki 10 maddenin hizmet ettiği gaye bir ve aynıdır. Türk milleti her gün şehit verirken, askerimiz, polisimiz terörle amansız mücadele halindeyken Mardin’den neyin eylem planı, kim ya da kimleri memnun etmek için açıklanmıştır? Davutoğlu, PKK’ya Mardin’de zeytin dalı uzatmıştır. Terörist talepleri konuşmasının her zerresine yedirmiştir. Başbakan yerel yönetimlerin yetkilerini genişleteceğiz diyor, PKK’da tam bunu istiyor. İstişare meclisleri kuracağız diyor, bölücüler de özyönetim ve özerkliğin kabulü için bunu bekliyor. Ankara’da masa kuracağız diyor, zımnen PKK’yı başkente davet ediyor. Akıl alır gibi değil, bu ne rezilliktir?”

“Freni Patlamış, Contaları Yanmış Kamyon Gibi…”

MHP Lideri Bahçeli, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Davutoğlu freni patlamış, contaları yanmış bir kamyon gibi konuşmayı sürdürüyor ve diyor ki; ‘Çukur kazacağınıza gelin anayasa komisyonuna istediğinizi söyleyin.’ Kime söylüyor? PKK’ya; kim söylüyor? Serok Ahmet. Yani Davutoğlu Mardin’de PKK’yı açıkça masaya davet etmiştir. Şehitlerimizin ruhu azap içindedir. Milli ve üniter devletimiz, birlik ve kardeşlik duygularımız linç edilmektedir. AKP hiçbir şeyden ders almamıştır. İhanet bu siyaset anlayışının hücrelerine kadar sinmiştir. AKP-PKK’ya ateşkes teklifi getirmiş, teslim senedini imzaya hazır olduğunu ima etmiştir. Mondrosçular, Sevrciler, manda ve himaye özlemi çeken köksüzler AKP’yi kıskıvrak ele geçirmiş, Davutoğlu’nu da vesayet altına almışlardır. Sayın Davutoğlu bilesin ki, bu vatan Türk vatanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni nice badirelerden, nice felaketlerden sonra Türk milleti kurmuştur. Kutlu ecdadımız Alpaslan bir Türk komutanıdır, askerleri Türk’tür, bu toprakları da can pahasına Türkleştirmişlerdir. Bu aziz vatanda Mezopotamya çocukları değil, tamı tamamına Türk çocukları vardır ve hepsi bu milletin eşit, saygın, onurlu ve aralarında fark bulunmayan evlatlarıdır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.