Öne Çıkanlar CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer eğitim 2016da türkiyeyi neler bekliyor kaç para sosyal yardım yapıldı kaç kişiye sosyal yardım yapıldı sosyal yardım fetö diyarbakır il jandarma komutanlığı aşk düeti ocak 06 BY 6182 AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan

"Ne Kadar Etnik Grubumuz Varsa Başımızın Tacıdır"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu topraklar üzerinde hiçbir kimsenin, hiçbir grubun diğerine üstünlüğü olamaz. Bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır, ne kadar etnik grubumuz varsa başımızın tacıdır. Bu topraklarda kardeşlikle bugünlere geldik” dedi.

Başbakan Yıldırım, Bingöl’de düzenlenen mitingde halka hitap etti. “İstiklal Savaşı’nda Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı bir olduk, omuz omuza savaştık, zaferi kazandık, cumhuriyeti birlikte kurduk. Öyle asker kılığına girmiş, 3-5 haine bu ülkeyi bırakacak göz var mı bizde?” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Burası bizim vatanımız,  bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz, daha nice yıllar bu topraklarda birlikte yaşayacağız. Bu topraklar üzerinde hiçbir kimsenin, hiçbir grubun diğerine üstünlüğü olamaz. Bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır, ne kadar etnik grubumuz varsa başımızın tacıdır. Bu topraklarda kardeşlikle bugünlere geldik. Birbirimize kardeş olduk, kenetlendik zorlukları birlikte aştık. Herkes barış içinde, özgürlük içinde, kendi geleceklerini de yaşayacak, dilini de konuşacak, ibadetini de yapacak. 14 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Ne yaptık, ret politikalarını elimizin tersiyle ittik. Kardeşliğimizi güçlendirmek için tarihi adımlar attık. Demokrasimizi geliştirdik. Yasakları tek tek kaldırdık. Bu güzel ülkenin bütün vatandaşlarını birinci sınıf vatandaş kabul ettik, birbiriyle kucaklaştırdık. Teröre karşı amansız mücadele verdik. Türk-Kürt arasına girmeye çalışan bu PKK terörüne karşı amansız mücadelemizi sürdürdük. Bingöllüler emin olsun, bütün dünya bilsin ki, Türk de bizim, Kürt de bizim, Zaza da bizim, Kürtçe de bizim, Zazaca da bizim, Türkçe de bizim, İzmir bizim, Bingöl bizim. Biz birlikte Türkiye’yiz, kardeşiz. Allah’ın birleştirdiğini kim ayırabilir? Yeter ki oynanan oyunların farkına varalım. Tuzakları fark edelim, hainlere gereken dersi verelim.”

-“SANDIKTAN EVET DE ÇIKACAK, PKK DA BİTECEK”-

Terörle mücadele operasyonlarına değinen Başbakan Yıldırım, “Tünelin ucunda ışık göründü, teröre büyük darbe vurduk, can çekişiyorlar. Şimdi 16 Nisan’dan sonra size söz veriyorum, bu örgüt bitecek. Bu milletin düşmanı katiller, Kandil’deki sözde ağababaları diyor ki, ‘Sandıktan evet çıkarsa biz biteceğiz.’ Biteceksiniz, korkunun ecele faydası yok, biteceksiniz. Sandıktan evet de çıkacak, PKK da bitecek, FETO da bitecek, DEAŞ da bitecek” şeklinde konuştu.

-“SİSTEM ÜZERİNDE İŞLER, HİZMETLER YAĞ GİBİ AKACAK”-

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle işleri daha hızlı, randımanlı hale getireceğiz. Sistem üzerinde işler, hizmetler yağ gibi akacak. Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, bu demokrasi otobanıyla menziline vaktinde ulaşacak” diyen Başbakan, muhalefetin ‘tek adam’ eleştirilerine değinerek, şunları söyledi:

“Muhalefet diyor ki, tek adam rejimi kurulacak. Kocaman bir yalan. Cumhurbaşkanını beş yıllığına siz seçtiniz, hizmet üretmedi mi, üretti. Eğer üretmezse kara kaşına gözüne mi meraklısınız? 5 yıl sonra değiştirirsiniz, olur biter. 5 yıl daha eğer güzel hizmet yaptı, çalıştı, sonra bir 5 yıl daha var ama üçüncü beş yıl yok. En fazla 10 yıl. Ondan sonra mutlaka değişiyor. Buradan tek adam çıkar mı, diktatör çıkar mı, halkın seçtiği diktatör olur mu? Bunlar külliyen yalan. Amerika’da da buna benzer bir sistem var. Bugüne kadar Amerika’da hep tek adam iş başında, orada diktatörlük mü var?

Bu yeni sisteme CHP karşı çıkıyor, HDP karşı çıkıyor. Bunlar ahbap-çavuş. Bunların ilişkisi, ahbap-çavuş ilişkisi. Bunlar, CHP de HDP de, kara tren solcusu bunlar. Ülkeye hızlı tren gelmiş, bunlar hala kara trende kalmış. Her yeniliğe, her değişime karşı. CHP, HDP ne zaman ülkenin hayrına olan bir işe evet dediler, hiç gördünüz mü? Ama millet 16 Nisan’da bunlara öyle bir ders verecek ki. Bu anayasa değişikliğine kimlerin karşı olduğunu görüyorsunuz. FETO da, DEAŞ da PKK da karşı, şimdi bazı ülkeler de karşı çıkmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü asla durduramayacaklar. Bu değişiklikle istikrar kalıcı hale gelecek. Ekonomimiz evelallah uçacak. Bu sistemle terörle mücadelemiz güçlenecek. Demokrasimizin standardı yükselecek. Uzlaşma kültürü yayılacak. Aramızda ayrı gayrı olmayacak. Hükümet daha hızlı karar alacak. Reformlar, değişiklikler çok daha hızlı yapılacak. Biz huzurlu bir Türkiye için,  güvenli bir Türkiye için durmadan gayret ediyoruz. Hiç kimse askerdeki çocuğu için endişelenmesin, kimse işsizlikten, yoksulluktan endişe etmesin istiyoruz. Bütün engellere rağmen, güzel işler yaptık. Şimdi 16 Nisan’la birlikte eminim ki bu engeller tamamen kalkacak. Daha çok eser kazandıracağız, daha çok hizmeti milletin ayağına götüreceğiz.”

-SÜTAŞ BİNGÖL’E FABRİKA KURACAK-

14 yılda Bingöl’e 10 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, Erzincan-Bingöl karayolunun tamamlanacağını ifade ederek, yapılacak işler için “Bingöl’ün asma köprüsünü yapıyoruz, hayırlı olsun. Bingöl şehir meydanını yeniden düzenliyoruz. Bingöl’e 150 ve 100 yataklı hastaneleri kazandıracağız. Askeri alanı belediyeye verdik, şehir parkına dönüştüreceğiz. Buraya Sütaş firması büyük bir fabrika kuracak. Binlerce Bingöllü kardeşim, sütlerini bu tesiste değerlendirecek. Bütün bu hizmetler hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.