Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Hudut mühimmat Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

TBMM Başkanı Yıldırım: Bize Tehdit Sökmez Amerika Ucuz Tehdit Lisanını Bıraksın

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD ile Türkiye arasındaki Pastör Andrew Brunson’un gerginliğine ilişkin, “Bu tehdit sökmez. Amerika bir hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir. Bizim tavsiyemiz artık bu ucuz tehdit lisanını Amerika’nın bırakması ve Türk halkının güvenini nasıl kazanacak 15 Temmuz’dan sonra bunun yollarına bakması” dedi.

Meclis Başkanı Yıldırım, İzmir’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, ABD’li Pastör Brunson’ın ev hapsine alınmasının üzerine ABD ile Türkiye arasındaki gerginliğine ilişkin sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

“Bu millete tehdit sökmez, dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri Türkiye ile ilişkilerini uzun vadede geliştirmeyi arzu ediyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazım. Türkiye’yi tehdit etmeden önce Türkiye’de bir 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin olduğunu ve bu girişlimin de faili olan Feto’nun Amerika’da elini kolunu sallayarak, hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan muhafaza edildiğini de unutmamalı. Amerika bir hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir. Dolayısıyla hukukun kararına saygı göstermek durumundadır. Bizim tavsiyemiz artık bu ucuz tehdit lisanını Amerika’nın bırakması ve Türk halkının güvenini nasıl kazanacak 15 Temmuz’dan sonra bunun yollarına bakması gerekir."

“Bu Konu Bir Daha Kamuoyunun Gündemine Gelmeyecek Şekilde Çözülecek”

Yıldırım, bedelli askerliğe ilişkin soruya ise seçim öncesi bu konunun yoğun bir şekilde kamuoyunda gündeme geldiğini belirterek “O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız ve biz bu konuya kayıtsız kalmadık ve seçim sonrası yapacağımız öncelikli işler arasında bu konu olacak dedik. Nihayet Meclis yeni yasama dönemini sona erdirmeden bu konuda bir düzenleme yaptı ancak daha kalıcı bir daha böyle kısmı çözümler üreten bir düzenleme yerine, orta ve uzun vadede daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç var. Önümüzdeki zaman dilimi içerinde bunun üzerine Meclisimiz kafa yoracak ve ilgili kurumlarla birimlerle de koordinasyon yaparak, bu konuyu artık bir daha kamuoyunun gündemine gelmeyecek şekilde çözecektir. Zira 5.5 milyonun üzerinde askerlik çağına gelmiş genç vatandaşlarımız var bunların geleceğine yönelik plan yapmaları lazım bunun için de önlerini görmeleri lazım” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, Yunanistan’ın yaşadığı yangın felaketine ilişkin Türk halkının üzüntülerini ve ölenlere baş sağlığı mesajını ilettiklerini belirterek "Yunan halkının acısını paylaşıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.