“Türkiye’nin Aydınlığa Çıkması İçin Her Türlü Özveride Bulunuyoruz, Bulunmaya Da Hazırız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. CHP olarak, kişisel olarak hiçbir beklentim yoktur. Biz geniş bir ittifakı geniş bir birlikteliği sağlamak zorundayız. Dönem sen-ben dönemi değildir. Dönem A Partisi, B partisi dönemi değildir. Dönem vatanı kurtarmak, beraber hareket etme dönemidir. Bütün siyasi partilerin liderlerine sesleniyorum; biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. CHP olarak Türkiye’nin aydınlığa çıkması için her türlü özveride bulunuyoruz. Ve bulunmaya da hazırız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Dün 23 Nisan’dı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihti. Ben TBMM’nin açılış konuşmasını yaparken özellikle iktidar kanadından büyük bir rahatsızlık duyuldu, rahatsız oldular, neden rahatsız oldular, ben onu gayet iyi biliyorum. Ben Meclis’i savunuyorum. Onlar tek adamı savunuyorlar. Ben Meclis’e Gazi Meclis diyorum. Onlar aksak Meclis diyorlar.

Bunu söylediğim için kızdılar. Biz 15 Temmuz darbe girişimine karşı nasıl yüreklice tavır aldıysak 20 Temmuz darbe girişimine de aynı kararlılıkla karşı çıkacağız.

“BİZ GENİŞ BİR İTTİFAKI GENİŞ BİR BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Önümüzde seçimler var. Bu seçimler 24 Haziran seçimleri bir parti seçimi değildir. Bu seçimler kişisel kavga alanı değildir. Bu seçimler kişisel koltuk arayışı seçimleri değildir. Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. CHP olarak, kişisel olarak hiçbir beklentim yoktur. Çok şükür, evim var, otuyorum mütevazı evimde, aylığım var, çocuklarım büyüdü. Ama benim derdim ülke, benim derdim Türkiye, benim derdim bayrağım, benim derdim vatanım. Vatanımda herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Biz geniş bir ittifakı, geniş bir birlikteliği sağlamak zorundayız.

“DÖNEM SEN BEN DÖNEMİ DEĞİLDİR”

Devleti kirlettiler, şu anda devlette adalet yok. Devleti kirlettiler, adaleti kirlettiler, adalet kalmadı. Kirlenen devleti temizlemek cumhuriyetin kurucu ayarlarına yeniden dönmek için beraber mücadele etmek zorundayız. Dönem sen-ben dönemi değildir. Dönem A Partisi, B partisi dönemi değildir. Dönem vatanı kurtarmak, beraber hareket etme dönemidir.

LİDERLERE SESLENDİ

Bütün siyasi partilerin liderlerine sesleniyorum. Biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. CHP olarak Türkiye’nin aydınlığa çıkması için her türlü özveride bulunuyoruz. Ve bulunmaya da hazırız. Biz ülkemizi seviyoruz.

“YÜZDE 60 İLE CUMHURBAŞKANLIĞINI ALACAĞIZ”

Demokrasi için kimler bir araya geliyorsa birlikte hareket etmek zorundayız. Biz önce 301’i aşacağız sonra yüzde 60 ile cumhurbaşkanlığını alacağız. Bu nedenle Haziran ayında hepimize görev düşüyor. ‘Efendim yaz geldi, tatile gidelim.’ Böyle bir lüksümüz yok. Bu ülkeyi seven bayrağını seven herkes sandığa büyük onur ve gururla gidecek.

“HAZİRAN AYI BİR BAYRAM AYI OLACAKTIR”

Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Haziran ayı mevsimin ilk meyvelerini vereceği aydır, kiraz ayıdır Haziran ayı. Haziran ayı karanlığın az aydınlığın fazla olduğu bir aydır. Haziran ayı umudun adıdır. Haziran ayı beklentilerimizin gerçekleşeceği aydır. Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır. Dolayısıyla biz haziran ayına çok iyi hazırlanacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.