Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü UEFA AVRUPA LİGİ

Ünal: Cumhurbaşkanımızın Şeker Fabrikaları Konusunda Bir Müdahalesi Olmayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şeker fabrikaları konusunda devreye gireceği iddialarına ilişkin “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. AK Parti kongrelerine ilişkin bilgilendirme yapan Ünal, 972 ilçeden 882’sinde ilçe kongresi gerçekleştirdiklerini, 18 Kasım 2017 ile Nisan 2018 tarihleri arasında 75 il kongresinin planlandığını ve bunların 62’sinin gerçekleştirildiğini söyledi.

“KOMİSYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANMADAN BU KONUDA BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Bugün CHP ziyareti sonrası Büyük Birlik Partisi’nden yapılan açıklamaya ilişkin sorulan soruya Ünal şu şekilde cevap verdi:

“Bildiğiniz gibi hazırladığımız Milli Mutabakat Komisyonu’nun hazırladığı ilk paket şu anda anayasa komisyonunda görüşülüyor. Bugün anayasa komisyonunun ikinci toplantısı yapıldı. Komisyon kendi gündemine hakim bir şekilde değerlendirmelerini yapıyor. Bu değerlendirmelerden sonra genel kurula gelecek. Öncelikli olarak komisyonun değerlendirmeleri bizim için önemli. O değerlendirmelerden çıkacak sonuç bizim için önemli. Tabi Milli Mutabakat Komisyonu çalışmaların tamamlamış değil. Milli Mutabakat Komisyonu bu ilk pakete ilişkin yani ittifak oluşumunun hukuki altyapısına dair bir yasal düzenlemeye ilişkin çalışmasını tamamladı ve komisyon çalışmaları tamamlanıp genel kurula geçtikten sonra biz tekrardan milli mutabakat komisyonu olarak diğer konularda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu mevcut düzenlemeye ilişkin herhangi bir eksiklik ya da herhangi bir ekleme gerekliliği tabi ki komisyon çalışması sırasında değerlendirilecektir. Komisyon çalışmaları tamamlanmadan bu konuda bir şey söylemek doğru değil.”

“BUGÜN SİSTEMATİK BİR PROPAGANDA İLE OLUŞTURMAK İSTEDİKLERİ ŞEY BİR MEŞRUİYET TARTIŞMASI”

CHP’nin sandık güvenliğine ilişkin oluşturduğu heyetin çalışmalarına ilişkin Ünal, “Biz siyasetteki iyi niyetli her çalışmanın yanındayız, iyi niyetli her çalışmayı destekliyoruz” ifadelerini kullandı. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasını sonrası 2011 seçimlerinin akabinde CHP’nin ilk sorunlarının, “yemin krizi ve meclisin meşruiyeti tartışması” olduğunu dile getiren Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ilk günden itibaren bütün kurumların güvenilirliği, bütün kurumların millet nezdindeki itibarına dönük saldırıları ile siyasete başladı ve bugün geldikleri noktada da maalesef Türkiye’nin en güçlü olduğu seçim sistemi ve seçim güvenliği konusunda oluşturmak istedikleri hem 16 Nisan referandumu ile oluşturmak istedikleri hem de bugün sistematik bir propaganda ile oluşturmak istedikleri şey bir meşruiyet tartışması” ifadelerini kullandı.

“BU KONUDA EN HASSAS OLAN SİYASİ PARTİYİZ BİZ”

 AK Parti’nin seçim güvenliği konusunda her türlü çalışmaya açık olduğunu ve bu konuda da her türlü önlemi aldıklarının altını çizen Ünal, “Yaptığımız son düzenleme ile zarflarla dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigramlı zarflar, pusulalar ve bunların Yüksek Seçim Kurulu’nun mührünü taşıması ve bütün bu güvenlik önlemleri alındıktan sonra eğer sandık yönetim kurulları ihmalen herhangi bir şekilde birkaç zarfı da mühürlememişse bununla ilgili 1984’ten bugüne kadar alınmış YSK kararları var” şeklinde konuştu. Ünal, kendilerinin “millet iradesinin tecelligahı” olan sandıkların koruyucusu olduklarını ifade ederek, “Bu konuda en hassas olan siyasi partiyiz biz” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ŞEKER FABRİKALARI KONUSUNDA BİR MÜDAHALESİ OLMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şeker fabrikaları konusunda devreye gireceği iddialara ilişkin de konuşan yapan Ünal, şeker fabrikalarının 2000 yılında özelleştirme kapsamına alındığını ve 2008 yılında ise şeker fabrikaları özelleştirme programına alındığını hatırlattı. 2012 yılında AK Parti’nin şeker fabrikalarını konusunun gündeme geldiğinde kamuoyunun bu husustaki yaklaşımları ve hem milletvekillerinin hem bölgedeki STK’ların girişimi ile 2012 yılında bir erteleme gerçekleştiğini dile getirerek, “Şimdi biz burada Türkiye şeker fabrikalarının satımından ziyade devletin bu hususta 18 yıldan beri uğradığı bir zararın her şeyden önce giderilmesi ve bu giderilirken de çalışanların haklarının korunmasının bizim için öncelik olduğunu” söyledi.  Özelleşecek fabrikalarda çalışan memurlara tanınacak imkanlar ve fabrikalarda çalışan daimi ve geçici işçilere tanınan imkanları ve seçenekleri güvence altına alarak burada kazanılmış hakların herhangi bir şekilde kaybına fırsat verilmeyeceğinin altını çizen Ünal, “Yine çiftçilerimizin özellikle pancar üreten çiftçilerimizin hiçbir şekilde mağdur olmasına izin vermeden gerçekleştireceğimiz bir düzenlemeyi konuşuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.