Öne Çıkanlar ırak 2 Nisan 2024 Salı Gündemi kıbrıs çevre ve şehircilik bakanlığı köprüler ürdün candan yüceer rus gemileri boğazdan geçti döviz cumhurbaşkanı erdoğan tarihi taş fırın.bilal kavan beşiktaş

11 Bini Aşkın Kadın Vodafone’un Desteğiyle Girişimciliğe Adım Attı

Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçirdiği projelerle Vodafone, 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla 11 bini aşkın kadının girişimciliğe adım atmasını ve kendilerine yeni gelir fırsatları yaratmasını sağladığını açıkladı.

Vodafone’un, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 11 bini aşkın kadın, girişimciliğe adım atarken, 2,5 milyon TL’yi aşkın sosyal yatırım gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle Nisan 2013'te Türkiye'de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetleri tek çatı altında toplayarak “Vodafone Önce Kadın” programı hayata geçirildi.


Soma Projesi


Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 10 ilde başlatılan "Girişimcilikte Önce Kadın" projesiyle, 1 yılda 10 binden fazla kadın girişimciliğe adım attı. Soma Belediyesi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen ve bölgede el işi üretiminin merkezi haline gelmesi hedeflenen "Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" ile 370 kadına girişimciliğin kapıları açıldı.

Gelir fırsatları, bilgiye erişim ve iletişim başlıkları altında kadınlara yönelik tüm ihtiyaçları tek bir pakette toplayan Türkiye'nin ilk sosyal iş modeli “Önce Kadın” programı ile Vodafone'un, bugüne kadar toplam 670 bin kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımına destek olduğu bildirildi.


1 Milyar Kadın İşgücüne Katılacak

Toplumsal gelişim ve ekonomik kalkınmanın, kadınların sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarıyla mümkün olacağını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü sebebiyle yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu:
“Önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının işgücüne katılma potansiyeli taşıdığı belirtiliyor. 2020 yılı itibariyle, istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümü, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden çıkacak. Küresel Girişimcilik Raporu'na göre, Türkiye'de her 100 erkeğe karşılık 31 kadın girişimci düşüyor. Gelişmiş 20 ülkeye bakıldığında kadınların işgücüne katılımı yaklaşık yüzde 51 seviyesinde seyrederken, Türkiye’de ise bu oran yüzde 28 civarında. Vodafone Türkiye olarak, biz de bugüne kadar 670 bin kadına ulaşan 'Vodafone Önce Kadın' programımız kapsamında kadınlara bilgiye erişim, iletişim ve gelir fırsatları sunmaya devam ediyoruz.2012 yılından bu yana kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırılmasına destek olmak için çalışıyoruz. Ülkemizde kalkınmanın ve hedeflere ulaşmanın ancak kadınlarımızın ekonomiye daha aktif katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü vesilesiyle tüm girişimci kadınlarımızı bir kez daha kutluyorum. Vodafone olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik projelere destek olmaya devam edeceğiz.”

Sosyal Yatırımlar 29 Milyon TL

Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı'ndan biri olarak kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye'de toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2007'den bu yana faaliyet gösteriyor. Türkiye'deki hibe veren 7 vakıftan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı'nın, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle yaklaşık 4 milyon vatandaşın hayatına dokunurken, 29 milyon TL tutarında sosyal yatırım gerçekleştirildiği bildirildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.