Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gültekin uysal

Arjantin Dünya Şampiyonu!

Arjantin 2022 Dünya Kupası finalinde 90 dakikası 2-2 biten maçın uzatma dakikaları da 3-3 sona eren maçta Fransa’yı penaltı atışlarında  mağlup ederek şampiyon oldu.

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın gollerini Arjantin adına 23. Dakikada Lionel Messi (P), 36. dakikada Di Maria kaydetti. Fransa’nın gollerini ise 80. Dakikada (P) ve 82. dakikada Mbappe kaydetti.

Şampiyonaya şok Suudi Arabistan mağlubiyeti ile başlayan Arjantin 23. dakikada penaltıdan Messi’nin ve 36. dakikada Di Maria’nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda Fransa 80 ve 82 dakikalarda Mbappe nin attığı golleri ile eşitliği sağladı. Maçın son anlarında net pozisyonların olmasına rağmen 90. dakika 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Uzatmalara giden maçın ikinci bölümünde dakika 108’de kupayı çok isteyen kaptan Messi’nin golüyle öne geçen Arjantin, 118. Dakikada Mbappe’nin penaltıdan attığı gole engel olamayınca karşılaşma 3-3 eşitlikle tamamlanarak penaltı atışlarına gitti.

Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin rakibi Fransa’yı mağlup ederek kötü başladığı turnuvada ŞAMPİYON oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.