Öne Çıkanlar tsk galatasaray istanbul ihracat ak parti Gara sakarya AB imf azerbaycan iran nato

Kartal Liderliği Ertelemedi

Spor Toto Süperlig 19. hafta erteleme maçında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Siyah beyazlılar, 19. haftanın erteleme maçında Trabzonspor'u Mario Gomez ve Olcay Şahan'ın attığı gollerle 2-0 mağlup etti ve 60 puanla yeniden lider oldu.

 

Beşiktaş-Trabzonspor Maçının Ayrıntıları

 

Ankara'da geçtiğimiz pazar günü meydana gelen saldırı unutulmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan mücadelede  ilk tehlikeli atak ev sahibi Trabzonspor'dan geldi. 3. dakikada sol kanatta topla buluşan Marko Marin, Muhammet Demir'le paslaşarak ceza sahası sol çaprazından bir please vuruşu gerçekleştirdi ancak etkili olamadı ve top kaleci Tolganın solundan auta gitti 6. dakikada ise Oscar Cardozo, Tolga Zengin'in kaleden uzakta olduğunu gördü ve akıllı düşünerek orta sahadan şansını denedi ancak top dışarıda kaldı. Daha önce kararlaştırılan terör protestosuda 6. dakika itibariyle başladı. Maraton tribününde "anKARA" yazılı siyah pankartlar açıldı. Bu sırada Ev sahibi taraftarlar taraftarlar Türk bayrakları sallayarak ve tezahüratlarla terörü kınadı. Taraftarlar, "Gönlümüz kapkara, seninleyiz Ankara" tezahüratı yaptı.



Penaltı İtirazları

 

12. dakikada  Ricardo Quaresma ceza sahasına yaptığı ortayı Kaleci Esteban  elinden kaçırdı.  Topu tekrar kontrol etmek isterken Douglas ile anlaşmazlık yaşadı. Anlaşmazlıktan yararlanan  Kerim Frei topu kaptı ve  penaltı noktası üzerinde bulunan Mario Gomez'e pasını verdi fakat Mario Gomez istediği gibi kontrol edemedi ve yere düşerken şutunu çekti ancak Mustafa Yumlu'ya çarpan top kaleyi bulmadı. Beşiktaşlı oyuncular bu pozisyon sonrası hakeme penaltı itirazlarında bulunsada hakem oyunu devam ettirdi.



Esteban Tosic'e Dur Dedi


30. dakikada siyah beyazlıların kullandığı köşe vuruşunda, Tosic'in kafa vuruşunda Trabzonspor kalecisi Esteban gole engel oldu.

İlk yarının son dakikalarında Beşiktaş Mario Gomez ile bir kez daha gole yaklaştı ancak Alman yıldız topu filelerle buluşturamadı ve ilk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

 



Tolga Çıktı Günay Girdi


 İlk yarıda hafif sakatlık yaşayan Tolga Zengin ikinci yarıda yerini Günay'a bıraktı.

İkinci Beşiktaş sol kanattan bu kez Ricardo Quaresma ile köşe vuruşunu kullanıyor. Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına ortası doğrudan kaleye yöneliyor ancak kaleci Esteban Alvarado topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

58. dakikada sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin ceza sahasına yerden ortasını yaptı fakat Beşiktaş defansı Oscar Cardozo'dan hızlı davranarak ve topu tehlikeli alanın dışına taşıdı ve gole izin vermedi.



Kaleci Esteban Devleşti


Beşiktaş'ın sol kanattan Jose Sosa ile kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Esteban Alvarado topun ağlara gitmesine izin vermedi. Dönen top iyi takip eden Mario Gomez bir kez daha şutunu çekti ancak Trabzonspor kalecisi Esteban pozisyonda da kalesini gole kapadı.

 


Mario Gomez Beşiktaş Tarihinde


75. dakikada sağ kanattan Ricadro Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Mario Gomez kafa vuruşuyla Trabzonspor filelerini havalandırdı ve Beşiktaş'ı Avni Aker'de 1-0 öne geçirdi. Bu golle Gomez, Beşiktaş'ın bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu.

 


Olcay Girdi Golünü Attı


Karşılaşmanın 83. dakikasında Ricardo Quaresma'ın yerine oyuna dahil olan Olcay Şahan oyuna girdikten sadece 3 dakika sonra golünü attı ve takımına rahat bir nefes aldırdı.
Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmazken Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılarak puanını 60 yükseltti ve Spor Toto Süper Lig'de zirveye yerleşti. Trabzonspor ise 30 puanla 13. sırada kaldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.