Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır türkiye Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Türk Telekom Lige Veda Etti

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank'a 139-134 mağlup olarak ligden düşen Türk Telekom, 25 yıldır mücadele ettiği lige veda etti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasına iki hafta kala puan tablosunun son iki sırasında kalması kesinleşerek küme düştü.

1991'den itibaren bu isimle Türkiye basketbol liglerinde mücadeleye başlayan Ankara temsilcisi, 1996'da adını Türk Telekom PTT olarak değiştirdi. 1998'de bir kez daha isim değişikliğine giden başkent ekibi, tarihinde 5 kez Türkiye Kupası finali oynadı. Türk Telekom, 2007-2008 sezonunda finalde OYAK Renault'u yenerek kupanın sahibi oldu.

Basketbol liginde en iyi derecesini 1993-94'te normal sezonu birinci sırada tamamlayarak elde eden Türk Telekom, 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda finale yükseldi. Ankara temsilcisi , 1997 ve 2008 yıllarında 2 kez kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

Türk Telekom, 4 kez Koraç Kupası, 2 kez Saporta Kupası ve 3 kez de Avrupa Kupası'nda mücadele etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.