Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Hudut mühimmat Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Atatürk Havalimanı'nda 24 Bin 800 Adet Ecstasy Ele Geçirildi

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda 6 kilogram 205 gram ağırlığında yaklaşık 24 bin 800 adet ecstasy ele geçirildi. 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM (Norkotik Kısım Amirliği) ekiplerince uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında havayolu ile Türkiye’ye gelen yolcular, Hava Takip Programında değerlendirilerek şüpheli olanlar yakın takibe alındı. Bu kapsamda yürütülen çalışmada, Amsterdam’dan İstanbul aktarmalı Afganistan’ın Kabil şehrine gidecek olan bir yolcu yapılan analizde uyuşturucu kaçakçılığı şüphelisi olarak değerlendirildi. Söz konusu şahsa ait 2 adet bagaj x-ray kontrolünden geçirildi. Her iki valizde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine bagajlar ayrıca narkotik dedektör köpekleri tarafından detaylı aramaya tabi tutuldu. Dedektör köpekler de bagajlara tepki vermesi üzerine şüpheli şahıs, Kabil’e gerçekleştireceği aktarma uçuşunu beklemiş olduğu arındırılmış alanda pasaport kontrolü ile doğrulama yapıldıktan sonra kontrol altına alındı.  Şahsa ait 2 adet bagajda yapılan detaylı incelemede; dış ambalajları ile gıda takviyesi olduğu izlenimi verilen ağzı kapaklı plastik ilaç kutuları içerisinde net ağırlığı 6 kilogram 205 gram olan yaklaşık 24 bin 800 adet hap tespit edildi. Yapılan analizde ele geçirilen hapların Ecstasy olduğu tespit edildi. Afganistan uyruklu yolcu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhafaza altına alınan ve Ecstasy olduğu tespit edilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık olarak 1 milyon lira olduğu belirlendi." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
Atatürk Havalimanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.