Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Bakan Akar’dan Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Şehitlerimizin şehadete yürüyüşünün 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sarıkamış Harekâtı’nın 106’ncı yıl dönümünde vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Millî ve manevi değerleri uğruna şehit ve gazi olmayı en büyük paye kabul eden asil milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıklarını ebediyen vefa duygularıyla hatırlayacak, aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır.

Asil milletimizin bağrından çıkan ve peygamber ocağı olarak da bilinen şanlı ordumuzun en büyük ilham kaynağı da şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıklarıdır. 

TSK; toprağı vatan yapan atalarımızdan aldığı ilhamla ve asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle vatanımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın ve 83 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir.

Şanlı ordumuz, aynı zamanda yedi iklim, üç kıtaya barış, huzur ve adalet götüren atalarımızdan aldığı feyzle dost, kardeş, mazlum ve mağdur ülkelerin huzuru ve güvenliği için de mücadele etmekte; BM, NATO, AGİT ve ikili antlaşmalar kapsamında Azerbaycan’da, Libya’da, Kosova’da, Afganistan’da, Bosna Hersek’te, Katar’da, Somali’de, Sudan’da ve birçok coğrafyada dünya barışına katkı sunmak için üstün bir gayretle görev yapmaktadır.

Bu vesileyle, Sarıkamış şehitlerini yâd ettiğimiz bu anlamlı günde, “tek millet, iki devlet” ifadesinin güzide bir örneğini sergileyen kardeş Azerbaycan halkının Nargin Adası’nda zorunlu ikamete tabi tutulan Mehmetçiklerimize yaptığı yardımları da minnet ve şükranla anıyoruz.

Bizler de can kardeşlerimizin haklı davalarında sonuna kadar tüm imkânlarımızla yanlarındayız, Azerbaycanlı kardeşlerimizle kederde ve kıvançta bir ve beraberiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.