Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü UEFA AVRUPA LİGİ

Bakanlık Türkiye Vatandaşlarına Duyuru Yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarının Kenya'nın tehlikeli ilan edilen bölgelerine zorunlu kalmadıkça seyahat etmekten kaçınmaları duyurusunda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarına duyuru yaptı. Duyuruda Kenya İçişleri Bakanlığı'nın Kenya'nın Lamu, Garissa ve Tana River Vilayetleri’nin belirli bölgelerini tehlikeli bölge ilan ettiğini ve 9 Ekim 2017 tarihine kadar, 18.30-06.30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladığı bildirildi.

Ayrıca  bu uygulamanın vilayetlerin tamamı için değil, belirli bölgeleri için geçerli olup, söz konusu bölgelerin listesinin Türkiye Nairobi Büyükelçiliğinin internet sayfasında yer aldığı belirtildi. Açıklamada Kenya’nın Mandera Vilayeti’nde de sokağa çıkma yasağının hâlâ 19.00-05.00 saatleri arasında uygulandığı bilgisi yer aldı.

Bakanlık, yaptığı duyuruda "Söz konusu gelişmeler ışığında, vatandaşlarımızın bu aşamada zorunlu kalmadıkça Kenya’nın Mandera, Lamu, Garissa ve Tana River Vilayetleri’ne seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Halen sözkonusu bölgelerde bulunan veya bu bölgelere seyahat etmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise, sokağa çıkma yasağına uymaları, şahsi güvenlikleri açısından her türlü önlemi almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları önem arzetmektedir" ifadelerine yer verdi.

Duyuruda Dış İşleri Bakanlığı ve Türkiye Nairobi Büyükelçiliğince yapılabilecek uyarı ve duyuruların dikkatli takip edilmesi tavsiye edildi. Aynı zamanda Kenya'da bulunan Türk vatandaşlarının Büyükelçilik ile Dış İşleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabilecekleri bildirildi.

T.C. Nairobi Büyükelçiliği İletişim Bilgileri:
Adres: 30 Gigiri Road, P.O. Box 64748 / 00620 Nairobi-Kenya
Telefon: +254 20 712 69 29 / +254 20 712 69 30
E-Posta: embassy.nairobi@mfa.gov.tr

Konsolosluk Çağrı Merkezi Tel: + 90 312 292 29 29 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.