Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat bbp boyner Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı TOGG Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

BRICS Zirvesinde Küresel Ekonomik Durumdan Suriye Meselesine Kadar Tüm Konular Konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel ekonomik durumdan Suriye meselesine, Afrika'nın kalkınmasından Asya ile geliştirmekte olduğumuz ekonomik ve siyasi ilişkilere kadar birçok konuyu görüştüğümüz tüm liderlere teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter’dan 25-27 Temmuz tarihleri arasında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 10'uncu Brezilya- Rusya- Hindistan- Çin- Güney Afrika (BRICS) Zirvesi’ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak BRICS Zirvesine davet edilmemiz vesilesiyle Güney Afrika'ya çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. Küresel ekonomiye yeni bir boyut katacağını düşündüğüm 10’uncu BRICS Liderler Zirvesinin, tüm dünya için hayırlı olmasını diliyorum. Zirve kapsamında BRICS üyesi ve davetli ülkelerin liderleriyle ikili görüşmelerde de bulunduk. Bu görüşmelerimizde gerek küresel gerekse bölgesel siyasi ve ekonomik gelişmeleri ele alma fırsatı bulduk. Küresel ekonomik durumdan Suriye meselesine, Afrika'nın kalkınmasından Asya ile geliştirmekte olduğumuz ekonomik ve siyasi ilişkilere kadar birçok konuyu görüştüğümüz tüm liderlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sırasında çekilen fotoğrafları da Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.