Öne Çıkanlar ırak ORDU 2 Nisan 2024 Salı Gündemi 25 Mart 2024 Gündem Özeti 2 Mart 2024 Gündem Özeti 2023 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri MEB Projeleri Kral Şakir: Devler Uyandı Hilal Altınbilek Şahane Hayatımın başrol oyuncusu Hilal Altınbilek Schrödingerin Öteki Kedisi oyunu Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları

Bu Kez Kastamonu’da “Askerler Zehirlendi” İddiası!

Kastamonu’da dün akşam, iftarın ardından 8 askerin gıda zehirlenmesi iddiasıyla hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Kastamonu’da 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda iftardan bir süre sonra bir tabura bağlı askerlerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Şikayetlerin üzerine, 38 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle revire kaldırıldı. Burada durumu ciddi olduğu ileri sürülen 8 asker hastaneye kaldırıldı. Hastaneye sevk edilen 8 askerden 6’sı hala müşahade altında tutulurken, 2’si taburcu edildi. 30 askere de revirde müdahale edildi. Müşahede altına alınan askerler arasında hayati tehlikesi bulunan askerin olmadığı öğrenildi.


Kastamonu Valiliği, “Askerlerimizin Sağlık Durumu İyidir”

Konuya ilişkin Kastamonu Valiliği’nin resmi internet sitesinden bir duyuru yapıldı. Hastaneye kaldırılan askerlerde gıda zehirlenmesini gösterir bir bulguya rastlanmadığını aktaran valiliğin duyurusu şu şekilde:
“19.06.2017 tarihinde saat 21.30 sıralarında mide bulantısı şikayeti ile revire müracaat eden 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrinde görevli 8 uzman kursiyerimiz derhal İlimizdeki iki devlet hastanesine sevk edilmiş olup, yapılan tetkiklerde gıda zehirlenmesini gösterir bir bulguya rastlanmamıştır. 3100 asker mevcudu bulunan Eğitim Alayımızda hastaneye sevk edilen askerimiz rutin sayıdadır.  Askerlerimizin sağlık durumu iyidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.