Öne Çıkanlar tüik abd Kuafu1 deprem türkiye İdlib chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu zam Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı bugünün gündemi Devrim Özder Akın Yalovada hava durumu

CHP'li Akın: "Bu toplum darbelerden çok çekmiştir"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bugünden itibaren Türkiye’de bir an önce toplumsal huzurun sağlanması,  özgürlüklerin güvencede olması, demokratik, laik parlamenter sistemin güçlenmesi için gerekli adımların hızla atılması yönünde açıklamalar yapıldı.
 
Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini belirten Akın, “Nitekim halkımız ile tüm demokratik kurum ve kuruluşlarımız da bu girişimi reddetmiş, bu belanın başarıya ulaşmasını engellemiştir” dedi.
 
Akın, CHP’nin her türlü darbenin ve vesayet düzeninin karşısında olduğunu vurgularken, “Bu ülke, bu toplum darbelerden çok çekmiştir. Geliştirmeye çalıştığımız demokrasimizin en büyük sorunu darbelerin oluşturduğu hukuk sisteminin ve oluşturduğu demokrasi karşıtı anlayışların kalıntılarının hala varlığını koruyor olmasıdır” ifadelerini kullandı.
 
CHP’nin her zaman olduğu gibi bugün de demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün yanında yer aldığını belirten Akın, “Özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, laik demokrasiye karşı her girişim bugün olduğu gibi bundan sonra da CHP’nin kararlı direnişi ile karşılaşacaktır.  Ülkemizde yaşanan darbe girişimi tüm siyasi görüşlere mensup toplumumuzun hep birlikte karşı duruşuyla durdurulmuştur” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
 Türkiye’de, toplumsal huzurun sağlanması,  özgürlüklerin güvencede olması, demokratik, laik parlamenter sistemimizin güçlenmesi için gerekli adımların atılmasını dileyen Akın, “bundan sonra da demokrasimiz, hukuk devletimiz, özgürlüklerimiz tehlikeye girdiğinde, şöyle ya da böyle vesayet altına alınma girişimleri yaşandığında toplumumuzun yine aynı duyarlılığı ve direnci göstereceğine inanıyorum” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.