Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır türkiye Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katılarak, bir konuşma yaptı.

“Bu müstesna zamanda bizleri buluşturan, rahmetiyle kalplerimizi kaynaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Âlemlere rahmet, insanlığa rehber ve müminlere örnek olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa Efendimize salat, O’nun ehlibeytine ve ashabına selam olsun. Asırlardır ilimle, irfanla, hikmetle yolumuzu aydınlatan âlimlerimizi, ariflerimizi, gönül erlerini hürmetle ve tazimle yâd ediyorum” dedi.

İslam’ın izzetini her şeyin üstünde tutan, i’lâ-yı kelimetullah uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andığını, gazilerin her birine şahsı, ülkesi ve milleti adına şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki, istiklalimiz de, istikbalimiz de sevgisiz, vatansız, bayraksız ve ezansız olmayacaktır. Aziz milletimizin mayasındaki Allah ve Peygamber aşkı ile yüreklerimiz öylesine genişlemiştir ki, onu seven herkes kalbimizde yerini bulur. Bu yüzden dünyadaki tüm Müslümanlara karşı derin bir muhabbet besler, tüm ezilenlere karşı merhamet duyarız.”

“NEREDE BİR MÜSLÜMAN VARSA GÖNLÜMÜZ ORADADIR”

Asya’dan Afrika’ya, Kafkaslardan Balkanlara, Hint Okyanusu’ndan Batı Sahra’ya kadar nerede bir Müslüman varsa gönüllerinin ve akıllarının orda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bosnalı, Azerbaycanlı, Afganistanlı kardeşimizin sevinciyle sevinir, kederiyle kederleniriz. Arakanlı, Sudanlı, Yemenli yetimin acısı bizim acımızdır. Filistinli çocuğun gözyaşı, Afrikalı annenin feryadı bizi yaralar. Çünkü biz, Peygamberimizin (S.A.V) buyurduğu hakikat gereği Müslümanları bir bedenin azaları olarak görür, bir binanın tuğlaları olarak biliriz. Dünyadaki tüm mazlumlarla aramızda, hiçbir bıçağın kesemeyeceği, hiçbir ateşin yakamayacağı, hiçbir tuzağın yıkamayacağı bir bağ vardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.