Öne Çıkanlar Ece Dizdar okan üniversitesi Le Monde gazetesi ne dedi bbp hamilelikte cinsel ilişkiye girmenin yararları çinde emirates nerelere uçuyor EN İYİ İŞ VEREN ŞİRKET boyner basın kartı olanlara yeşil pasaport GAZETECİLERE YEŞİL PASAPORT Formula 1 yarışları aşk düeti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Skandal Bir Davanın Skandal Kararıdır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’deki Atilla davasının jüri kararına ilişkin, “Bu, skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Bundan daha öte bir anlamı yoktur. Baştan beri zaten bu davanın Türkiye'nin iç işlerine müdahaleye, Türkiye'nin iç siyasetini karıştırmaya dönük bir kumpas olduğu çok açık ve nettir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın, ABD’de görülen davada 5 maddede suçlu olmakla itham edilen Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya ilişkin jüri kararını değerlendirerek şunları kaydetti:

“Bu, skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Bundan daha öte bir anlamı yoktur. Baştan beri zaten bu davanın Türkiye'nin iç işlerine müdahaleye, Türkiye'nin iç siyasetini karıştırmaya dönük bir kumpas olduğu çok açık ve nettir. Hukuk adına utanç verici bir senaryo hayata geçirilmektedir şu anda. ABD yönetiminin, FETÖ’nün Amerikan hukuk sistemini kurduğu birtakım bağlantılar üzerinden kendi lehine istismar etmesine daha ne kadar müsaade edeceğini açıkçası biz de merak ediyoruz. Burada mahkemenin seyrine, ortaya konan sözde delillere, sözde tanıklara baktığınız zaman aslında baştan düşmesi gereken bir hukuk davası, bir mahkeme süreci söz konusu. Tanık olarak çıkartılan kişi 'buradan çıkmak için her türlü yalanı söylemek zorundayım' diyor ve bu mahkemede dinletiliyor, mahkeme kayıtlarına giriyor. İkinci sözde tanık olarak getirilen kişi bir eski FETÖ’cü polis memuru ve bu kişi kendisinin Türkiye’den FBI’ın yardımıyla 50 bin dolar para almak suretiyle aylık şu kadar yardım almak suretiyle bu sahte delilleri topladığını, Amerika’ya getirdiğini mahkeme salonunda açıkça itiraf ediyor. Bütün bunlara rağmen bu dava bir şekilde yürüyor.  Şu anda bu davaya bakan hakim daha iki üç yıl önce FETÖ’cü bir örgüt tarafından, kurum tarafından Türkiye’ye getiriliyor, Türkiye’de misafir ediliyor, 300 bin TL’den fazla para harcanıyor gelişiyle gidişiyle ilgili, burada konuşmalar yaptırılıyor ve bu kişi bu skandal davaya hakim olarak bakıyor. Bütün bunları alt alta koyduğunuzda, mahkeme sürecinde ortaya atılan iddialara baktığınızda bunların açıkça Türkiye’nin iç işlerine müdahale olduğu ortadadır. 11 Nisan’da hakim kararını açıklayacak temyiz yolları açık, Hakan Atilla’nın avukatları tabi ki savunmalarını yapacaklar, temyiz yollarını takip edecekler. Biz de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”

“TWEETLERLE İRAN TOPLUMUNUN BARIŞINI BOZMAYA YÖNELİK MÜDAHALELERİ KABUL ETMEMİYORUZ”

Kalın, İran'daki protestolarla ilgili, Türkiye için İran’ın istikrarının, barışının önemli olduğunu belirterek, "Birileri dışarıdan İran'ı karıştırmaya çalışıyorsa bunun ancak ters tepeceğini bir kez daha ifade etmemiz gerekir. Dışarıdan yapılan açıklamalarla, atılan tweetlerle İran toplumunun barışını, huzurunu bozmaya yönelik müdahaleleri kabul etmediğimizi bir kez daha buradan ifade etmek istiyoruz. İranlı yetkililer de zaten duruma hakim olduklarını ifade ettiler, meşru kurallar çerçevesinde bu sorunun da en kısa sürede İran’da aşılacağını bekliyoruz, ümit ediyoruz” diye konuştu.

“GÜNDEMDE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOK”

Kalın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye ilişkin yaptığı açıklamaları anımsatılması üzerine, “Gerekli açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanımız yaptılar. Çıkarılan KHK’da böyle bir muğlaklığını olmadığını bunun sadece 15 Temmuz olayları ile sınırlı olduğunu ve sadece sivillerle ilgili olduğunu kendileri zaten ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın, parti sözcümüzün çizdiği çerçeve bellidir, bunlara benim ilave edeceğim bir şey yok” fadelerini kullandı. 

Kabine değişikliğine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığının belirtilmesine üzerine ise Kalın, “Şu anda gündemimizde bir kabine değişikliği söz konusu değil, şu anda gayet iyi işleyen bir hükümet var. Ülkenin meselelerine hakim, gece gündüz çalışan bir hükümetimiz söz konusu” dedi.

“RUS ASKERİ TÜRKİYE’DE KONUŞLANMAYACAK”

S-400 savunma sistemleri ile Türkiye’de Rus askerinin konuşlanmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin Kalın, “Asker konuşlanması diye bir şey söz konusu değil  Ama teknik işbirliği bilgi paylaşımı, eğitim anlamında bir trafik olacaktır” dedi.

“OHAL’İN UZATILMASI BAKANLAR KURULUNDA DEĞERLENDİRİLECEK”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “OHAL uzatılacak mı” sorusuna “Önümüzdeki hafta bir Bakanlar Kurulu toplantımız olacak Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında, orada değerlendirilir ve bunun kararı alınınca paylaşırız” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Kalın, bedelli askerliğin sorulması üzerine şu an gündemde böyle bir şeyin olmadığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.