Öne Çıkanlar Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer eğitim ocak Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu muhalefet sayesinde Sendikal Haklar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan numan kurtulmuş avro ne kadar 06 BY 6182

Dışişleri Bakanlığı: Bu Saldırının Türkiye-Rusya Dostluğunu Gölgelemesine İzin Vermeyeceğiz

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya” adlı fotoğraf sergisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini duyurarak, vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtti.

“SORUMLULAR TÜRK ADALETİNİN ÖNÜNE ÇIKARILACAKTIR”
Dışişleri Bakanlığı’ndan tapılan açıklamada, “Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Büyükelçi Karlov, Türkiye’de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürütmüş, gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış müstesna bir diplomattır. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz” denildi.

“BU SALDIRI TERÖRÜN EN İĞRENÇ VE BARBARCA YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR”
Bakanlık, Rus halkına ve devletine taziyelerini bildirirken, “Bu saldırı, terörün en iğrenç ve barbarca yüzünü göstermiştir. Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.