Dışişleri Sözcüsü’nden AP Türkiye Rapörtörü’nün Sözlerine İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Rapörtörü Kati Piri’nin “PKK’nın Avrupa’ya tehdit oluşturmadığı” sözlerine ilişkin, “Türkiye’ye en büyük tehdit oluşturan terör örgütlerinden birini tehdit olarak görmeyen bir kişinin ülkemizle ilgili raportör olması kabul edilemez. Piri’nin, ifadelerinin çarpıtılmış olduğu yönündeki açıklaması ise yetersiz ve esasen tepkimize binaen yapılmış olması dolayısıyla geç kalmış bir çabadır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aksoy, AP Türkiye Rapörtörü Piri’nin “PKK’nın Avrupa’ya tehdit oluşturmadığı” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Piri’nin ifadelerinin uzun zamandır açıklamaya çalıştıkları “çifte standart ve ikiyüzlülüğün itirafı” olduğunu söyleyen Aksoy, söz konusu ifadelerini Avrupa Parlamentosu’nun saygınlığına gölge düşürdüğünü belirtti. “Avrupa güvenliğinin bölünmezliğinin ve terör örgütlerine karşı tereddütsüz işbirliğinin önemini anlayamamış bir şahsiyetin Avrupa Parlamentosu Raportörü olarak görev yapması esef verici” olduğunu dile getiren Aksoy,  “Türkiye’ye en büyük tehdit oluşturan terör örgütlerinden birini tehdit olarak görmeyen bir kişinin ülkemizle ilgili raportör olması kabul edilemez. Piri’nin, ifadelerinin çarpıtılmış olduğu yönündeki açıklaması ise yetersiz ve esasen tepkimize binaen yapılmış olması dolayısıyla geç kalmış bir çabadır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.