Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Prof. Dr. Ali Yakıcı Kuşadası Belediyesi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp tesk genel başkanı bendevi palandöken boyner

Diyarbakır’da Bir Ton 37 Kilo Esrar Yakalandı

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde gerçekleştirilen arama faaliyetinde 7 bin 756 kök kenevir bitkisi, 911,7 kilo kubar, 126,1 kilo toz olmak üzere bir ton 37,8 kilo esrar ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kocaköy, Hani ve Lice ilçelerinde 11 Ekim Çarşamba günü ile 13 Ekim Cuma günleri arasında bir operasyon düzenlendi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda biri uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma suçundan aranan olmak üzere iki kişi yakalandı. 208 aracın ve 519 şahsın sorgulaması yapıldı, 18 ev ve eklentisinde adli arama faaliyeti icra edildi. PKK mensuplarına ait iki sığınak ve 2 mağara tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Beş El Telsizi Ele Geçirildi

Hani ilçesi Kırım Köyü sınırları içerisinde, mayın/EYP yapımında kullanılan ikisi adet Tol serisi ateşleme sistemine monteli olmak üzere beş adet el telsizi, iki elektrikli fünye, iki metre infilaklı fitil, bir Alpha Fire ateşleme sistemi, 239 adet pil, 500 metre kablo ve üç adet koli bantı ele geçirildi.

Bir EYP İmha Edildi

Lice ilçesi Gökçe Köyü sınırları içinde, ağaçlar arasına gizlenmiş, 5 kiloluk yağ tenekesi içerisine hazırlanmış bir adet EYP düzeneği, bir Alpha Fire ateşleme sistemi, on metre kablo ve bir adet büyük pil ele geçirilerek imha edildi.

Bir Kalaşnikof Tüfek ve 213 Fişek Yakalandı

Kocaköy ilçesi Gözebaşı Köyü Eldeğmez mezrası ve Hani ilçesi Yayvan Köyü’nde yapılan aramalarda bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki şarjör, 213 adet Kalaşnikof fişeği, bir adet keskin nişancı dürbünü ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, bir şüpheli şahıs gözaltına alındı.

45 Tüp Ele Geçirildi

Çınar İlçesi Başaklı Köyü’nde bulunan bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada altı adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 39 adet piknik tüpü, 4 adet el telsizi, 2 adet şarj alet ive adaptörü bulundu. Olay ile ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

7 Bin 756 Kök Kenevir Ele Geçirildi

Kocaköy ilçesi Şaklat Köyü ile Boyunlu Köyü sınırları içindeki arazilerde icra edilen arama faaliyetinde ise 7 bin 756 kök kenevir bitkisi, 911,7 kilo kubar, 126,1 kilo toz olmak üzere bir ton 37,8 kilo esrar ele geçirildi. Kenevir bitkileri numuneleri alındıktan sonra imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.