Öne Çıkanlar tüik Kuafu1 deprem türkiye abd İdlib zam Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı bugünün gündemi Devrim Özder Akın Yalovada hava durumu Dünyanın en kurak şehirleri

Emine Erdoğan: Kocaman Bir Aileniz Olduğunu Unutmayın

 Emine Erdoğan, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmeleri atama töreninde koruyucu aile modelinin önemine dikkat çekerek, “Bu ülkede, kocaman bir aileniz olduğunu unutmayın. Sırtınızı dayayabileceğiniz, güçlü bir devletiniz olduğunu, aklınızdan hiç çıkarmayın” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koruması altında yetişen gençlerin, kurum bakımından ayrılırken, sosyal güvence ve düzenli gelire sahip olması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına atanması töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılımıyla gerçekleştirildi. Törene katılan Emine Erdoğan, gençlere; “Toplumun emaneti olan evlatlarımızı, çok yönlü donatarak yine toplum hizmetine uğurluyoruz. Bu ülkede, kocaman bir aileniz olduğunu unutmayın. Sırtınızı dayayabileceğiniz, güçlü bir devletiniz olduğunu, aklınızdan hiç çıkarmayın” ifadeleriyle seslendi.

Tüm makam ve mevkilerin, çalışan, gayret eden herkese açık olduğunu ifade eden Erdoğan, gençlerden kabiliyetlerini geliştirmesini istedi. Emine Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin korunmaya ve bakıma muhtaç çocuk ve gençler için sevgi evleri modelini geliştirdiğini ve bunun yurtdışında da model alındığını anlattı.

“Koruyucu Aile Modelinin Yaygınlaştırılması Gerekli”

Kimsesiz çocukların aile ortamında yetişmesi için koruyucu aile modelinin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koruması altında yetişen, tam burslu olarak üniversiteyi kazanan ve dünya yan flüt yarışmasında birinci olan Merve Başoğlu’na uluslararası yarışmalarda kullanabileceği nitelikte bir flüt hediye etti.
Başoğlu’nun flüt dinletisi gerçekleştirdiği törende, Emine Erdoğan, Merve Başoğlu’nu dünya çapında bir başarıya imza attığı için tebrik etti. Emine Erdoğan, “Müzik alanında gerek akademik, gerekse sanatsal başarısı hepimizi mutlu etti. Sevgi evlerimizin böylesine güzide bir misafiri olmuş, ne mutlu bize ve devletimize” dedi. Törende, 2 bin 974 gencin ataması yapıldı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.