Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Hudut mühimmat Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

FETÖ Soruşturmasında 41 Şüpheliye Gözaltı Kararı

2012 yılındaki Polis Akademisi sınav sorularının FETO mensuplarınca sızırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında 21 ve “abla yapılanması” içinde görev alan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 2012 yılında yapılan Polis Akademisi Giriş Sınavında FETÖ üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine, FETÖ/PDY’ye üye olma ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçlarından, yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, sınav sorularını alarak Polis akademisine yerleşen toplam 269 şüpheli öğrenci hakkında daha önce işlem yapıldığı ve haklarında kamu davası açıldığı anımsatıldı.

Devam eden soruşturma kapsamında sınav sorularını sınav öncesinde veren, soruların verilmesine aracılık eden, Polis Akademisine yerleşen öğrencilere mahrem abilik yapan ve bir kısmının da ByLock kullandığı tespit edilen 21 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ şüphelilerinin işlemleri Ankara merkezli 13 ilde devam ediyor.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca  FETÖ’nün “abla yapılanması” içinde görev alan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 20  şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.