Giresun Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Attar’ı Yalanladı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, FETÖ ile mücadele kapsamında görevinden uzaklaştırılan eski Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın açıklamalarına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu’nun üniversitelere gönderdiği FETÖ/PDY ile üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ve irtibatı olan kamu çalışanları hakkında soruşturma başlatılması emriyle Giresun Üniversitesi’nden 21 personele görevden el çektirilmişti.

Görevden el çektirilenler arasında yer alan Giresun Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın, basın açıklamalarıyla üniversite yönetimini ve FETÖ mensuplarının tespiti için üniversitede kurulan komisyonu asılsız ve mesnetsiz bir şekilde suçlayarak kamuoyunu yanıltmaya ve yönlendirmeye çalıştığını iddia eden Rektörlük, konu hakkında açıklama yaptı.

Attar’ın, üniversite yönetimi ve komisyonun büyük bir titizlik, özen, hak ve hukuka saygılı bir şekilde, zan ve vehimden uzak bir anlayışla yerine getirmeye çalıştığı bu görevi, suçluluk psikolojisi bağlamında değerlendirilebilecek bir yaklaşımla değersizleştirmeye çalıştığını ifade eden Rektörlük, üniversitenin kurumsal kimliğinin zedelenmek istenildiğini öne sürdü. Rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaklaşık 4 yıllık birikmiş sorunların çözümü; otuz bini aşkın öğrenci ve çalışanı ile yeni bir eğitim öğretim yılı hazırlıkları için gecesini gündüzüne katan, ülkemiz adına katma değer üretmeye çalışan üniversite yönetimini suni gündemler yaratarak asıl işini yapmaktan alıkoymaya çalışan bu art niyetli kişilere karşı kamuoyumuzu dikkatli ve uyanık olmaya davet eder; her halükarda adalet, hakkaniyet ve hukuk çizgisinden sapmayacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz.

Hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır ki, gerek adli gerekse de idari yönden soruşturma konusu olan bu tezviratlar, yetkili mercilerce en kısa zamanda açıklığa kavuşturulacak ve Üniversitemiz bundan böyle eğitim ve bilim alanındaki başarılarıyla gündemde kalacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.