Öne Çıkanlar tüik abd Kuafu1 deprem türkiye İdlib zam Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı bugünün gündemi Devrim Özder Akın Yalovada hava durumu Dillon Francis

İlk Cemre Ne Zaman Düşecek?

Her yıl baharın habercisi olarak nitelendirilen cemre, 2017 yılının kış bitiminde araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, 2017 yılı cemre ne zaman düşer? Cemre düşmesi nedir? Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla, önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışıdır. 

Toplum arasında bahar mevsiminin müjdecisi olarak kabul edilen Arapça ”ateş halinde”, ”yanmış halde” ya da ”kor” manasına gelen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilki 20 Şubat Pazartesi günü havaya düşecek.

Cemre Düşme Tarihleri:

Halk arasında yaygın olarak baharın müjdecisi olarak bilinen sıcaklığın artması ile meydana gelen olaya Cemre denir. Cemre üç kere düşer.

Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat),
İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat)
Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.