Öne Çıkanlar diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı mühimmat Kuşadası Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik Ahad et-Temimi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel

“İslamofobi’ye Karşı İslam’ı Doğru Tanıtmalıyız”

Yurt dışında görev yapacak din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Batı’da İslamofobik olaylar artmaktadır. Onlara İslam’ı ve kendimizi doğru tanıtmaya çalışmalıyız. İslamofobi ve İslam düşmanlığına karşı sizlere büyük görevler düşmektedir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlileri Hizmet Öncesi ve Hizmete Hazırlık Eğitimi açılış konuşmasını yaptı.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce çevrim içi düzenlenen eğitimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerine hayırlı olsun dileklerini ileterek görevlerinde başarılar diledi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışında 40 yılı aşkın bir zamandır din hizmeti sunduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın yaşadığı Batı ülkelerinde kurumsallaşan yapısı ile Diyanet İşleri Başkanlığımız insanımıza dini, sosyal ve kültürel konularda rehberlik etmektedir. Sizler de Başkanlığımızın bir mensubu olarak görev yapacağınız yerlerde insanlara rehberlik edeceksiniz.” dedi.

Din görevlisi olmanın sorumluluğu büyük bir vazife olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Görev yaptığınız yerleri düşündüğümüzde üstlendiğiniz vazifenin hem önemi ve Allah katında mükafatı hem de sorumluluğu gerçekten çok büyüktür. Şunu da asla unutmayınız, Allah, İslam’a ve insanlığa hizmet eden kullarını her daim destekleyecek ve onlara yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, İslam’ın ilk yıllarında hicretten önce Hz. Peygamberin Medinelilere muallim olarak Mus’ab b. Umeyr’i gönderdiğini hatırlatarak, “ Mus’ab b. Umeyr, Allah’ın inayetiyle gittiği Yesrib’te gönüllere ve hanelere İslam’ın güneşinin girmesine vesile oldu. Sizler de gittiğiniz yerlerde birer Mus’ab misali gayretleriniz, azim ve çabalarınızla nice güzel faaliyetleri gerçekleştireceksiniz.” diye konuştu.  

“Din Görevlisi, şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi insanı olmalıdır”

Din görevlisi olmamın mesleki açıdan, tutum ve davranışlar açısından diğer görevlerden farklı yönleri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Din Görevlisi hocalarımız şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmalıdır. Onlar önderdirler ve örnektirler. Bu nedenle örneklik ve önderliğimize dikkat etmeliyiz. Müslüman her anında ihlaslı olmak zorundadır. Bir de ifa edeceğimiz görevin önemini düşündüğümüzde, Efendimizin; “Şüphesiz ki Allah sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz, fakat kalplerinize bakar” hadis-i şerifini düşünerek yaptığımız işi ancak onun rızası için yapmalıyız. Yüce dinimiz İslam’ın gayesi, insanları güzel ahlâk sahibi yapmaktır. Sevgili Peygamberimizin “Güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildiğini” söylemesi güzel ahlâkın ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Bizim görevlerimizin başında önce kendimizin güzel ahlakla donanması, hareket etmesi sonra gençlerimizi, çocuklarımızı güzel ahlak sahibi yapabilmek için gece gündüz çalışmak gelmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.