Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik

Meclis'e "Demokrasi Yolu" Açılıyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis’in en çok hasar gören iki yeri müze oluyor, bu iki müzenin arasına “Demokrasi Yolu” kuruluyor.
 
TBMM Başkanlık Divanı Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı. Toplantının ana gündem maddesi, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında en büyük hasarı gören kurumlar arasında yer alan Meclis’in tadilatı oldu.
 
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; atılan bombalarda büyük hasar gören Meclis’te tadilata başlanıyor. Meclis’in ziyaret giriş yeri ile Meclis ana binada dış kulislerin olduğu bölümün, Temmuz gecesinde yaşananları unutturmamak için müze haline getiriliyor. Bu iki yer arasında da “demokrasi yolu” kuruluyor.
 
Toplantıda ayrıca daha önce alınan güvenlik önlemlerine de başlama kararı verildi. 15 Temmuz askeri darbe girişimi ardından Meclis’te başlatılan FETÖ’cü personel taramasının ise gündeme gelmediği ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.