Mega Proje: Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Dünyada "kuleler arası açıklığı en fazla" köprü özelliğine sahip Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bin 408 metre uzunlukta ana açıklığı bulunduğundan 'Mega Proje' olarak adlandırılıyor. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle ise dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü olacak. 4,5 milyar lira yatırım maliyeti bulunan proje, Güney Koreli ve Türk mühendislerin gayretiyle yükseliyor.

Köprünün üzerinde 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş, 2 şerit de hızlı tren olmak üzere toplamda 10 şerit olacak.

İstanbul'un şehir içindeki ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak güvenli ve konforlu trafik akışı sağlamak amacıyla inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 60 kilometresi otoyol, 35 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 95 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesiminde yer alıyor.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'yi, bu hedefine daha da yaklaştıracak ve çağdaş Türkiye'nin simgelerinden biri olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.