Öne Çıkanlar tbmm YENİ teb İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MazharFuat çin DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TOGG Alper Sümer Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak

Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 65 kişi ile adli kontrol talebiyle sevk edilen 14 kişinin hakimlik sorguları tamamlandı.
Hakimlik, aralarında Faruk Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 27 şüphelinin "FETÖ'ye üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, Nejat Güllü'nün de içinde yer aldığı  52 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Serbest kalan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı kondu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.