Öne Çıkanlar Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ahad et-Temimi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken eğitim gündem özeti ocak paris

TBMM Başkanı Şentop'tan Pelosı'nin Türkiye'ye Karşı Sözlerine Kınama

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ""ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi, Türkiye'yi ABD'deki iç siyasi hesaplaşmalarında kullandığı sakil dilin parçası haline getirerek ülkemizle ilgili cahilane ve saygısız nitelendirmelerde bulunmasından dolayı esefle kınıyorum." dedi. 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Türkiye’ye yönelik kullandığı ifadelere ilişkin bir açıklama yaptı.

Şentop'un açıklaması şöyle:

"ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi, Türkiye'yi ABD'deki iç siyasi hesaplaşmalarında kullandığı sakil dilin parçası haline getirerek ülkemizle ilgili cahilane ve saygısız nitelendirmelerde bulunmasından dolayı esefle kınıyorum.

Nancy Pelosi'nin sözleri, Türkiye ile ABD arasındaki iki yüz yıla yaklaşan diplomatik ve NATO çatısı altındaki 70 yıllık müttefiklik ilişkilerini hatırlayamayacak kadar 'zihin ölümü gerçekleşmiş' kifayetsiz bir politikacının hayata son tutunma çabası olduğu kadar, cehaletle küstahlığın bildik ve artık katlanılmaz hale gelmiş karakterini de yansıtmaktadır.

Türkiye, 144 yıllık parlamento ve anayasa geleneğiyle, dünyanın en köklü demokrasilerinden birisidir. Türkiye, 100 yıl önce işgali sona erdiren Millî Mücadelesi'ni bile Meclis idaresinde ve millî iradeye dayanarak yürüten bir devlettir.

Nancy Pelosi, demokrasi konusunda samimî ise, kullanışlı diktatörleri ve darbeci generalleri meşru liderlere tercih eden ve Türkiye dâhil birçok ülkede darbelere destek veren ABD politikalarının hesabını dünya halkları önünde vermelidir.

Eski dünyanın köhne bir temsilcisi olarak Nancy Pelosi'nin dilindeki "demokrasi" kelimesi, ABD yayılmacılığının aparatı haline getirilmiş bir sembolden ibarettir. Dünya halklarına işgal, yıkım, kan ve acıdan başka hiçbir şey getirmemiş bu retorik, Nancy Pelosi'nin ve temsil ettiği dünya görüşünün ikiyüzlülüğünden başka bir şey değildir.

Nancy Pelosi ve türdeşi politikacılara, başka ülkelere ve halklara saldırarak seçim kampanyası yürütmekten vazgeçmelerini; ikiyüzlü Batılı politikacılar tarafından itibarsızlaştırılmış "demokrasi" kavramına sığınılmadan da politika yapılabileceğini öğrenmelerini tavsiye ediyorum.

Türkiye, onurlu ve onuru için her türlü bedeli ödemeye hazır insanların ülkesidir. Türkiye'nin hiç bir ferdi, varlığına, değerlerine ve saygınlığına yönelen itham ve saldırıları içine sindirme alçaklığına düşmez.

Bu itibarla, tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin iradesiyle teşekkül eden, yegâne dayanak noktası millî irade olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanı olarak ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin cehâlet ve küstahlıkla malul sözlerini şiddetle kınıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.