Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır türkiye Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

THY Diyarbakır - Erbil Uçuşları Başladı

Bakanlar kurulu kararıyla Diyarbakır Hava Alanının Daimi Hava Gümrük Sahası olması nedeniyle, Diyarbakır - Erbil arası uçuşlar Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hanımefendi Hülya Aksoy'un katıldığı açılış töreni ile uçuşlar başladı.

Diyarbakır Havalimanında gerçekleşen kokteyle Vali Aksoy’un yanı sıra Önceki Dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımız Mehmet Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, işadamları ve davetliler katıldı.

Kokteyl programında bir konuşma yapan Önceki Dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker şöyle konuştu: “Bugün Diyarbakır için çok önemli bir gün. Çünkü Diyarbakır Havaalanı uluslararası uçuşlara hazır bir şekilde bugün ilk uçuşunu Erbil’e gerçekleştiriyor. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz hafta Diyarbakır ziyaretinde bundan bahsetti. Erbil ve Diyarbakır arasında THY seferleri Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün olarak başlıyor. Akşam 23.45 te Diyarbakır’dan kalkacak şekilde planlandı. Bu Diyarbakır ve Erbil arasında gerek ticari gerekse de turistik olarak ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkısı olacaktır. Son derece önemlidir. Şimdilik sadece yolcu taşımacılığı ama gümrük altyapısı müsait olduğu için ihtiyaç halinde ileride kargo taşımacılığına dönüşme ihtimali de var. Diyarbakır'ın yeni havalimanı gördüğünüz gibi körüklü sistemle uluslararası uçuşlara güvenli ve tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahip” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ilk sefer Vali Aksoy ve eşi Hanımefendi Hülya Aksoy, Önceki Dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımız Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve Diyarbakırlı işadamlarının katılımıyla gerçekleşti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.