Türkiye’nin 112. Tabiat Anıtı Bartın’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın şehir merkezine 18 km uzaklıkta orman sahası içerisinde bulunan ve milyonlarca yıllık geçmişe dayanan lav sütunlarının bulunduğu alanı Türkiye’nin 112. Tabiat Anıtı olarak ilan ettiklerini duyurdu.

Toplu temel atma merasimine katılmak için Bartın’ı ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada milyonlarca yıl önceden kalma lav sütunlarının bulunduğu alanı, “Güzelcehisar Bazalt Sütunları Tabiat Anıtı” olarak ilan etti. Valilikte basın mensuplarına şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, gazetecilerin önünde Bartınlılara bir sürpriz yaparak şehir merkezine 18 km uzaklıkta orman sahası içerisinde bulunan ve milyonlarca yıllık geçmişe dayanan lav sütunlarının bulunduğu alanı Türkiye’nin 112. Tabiat Anıtı olarak ilan ettiklerini duyurdu. Eroğlu, Bartın’ın tabiatı gereği çok değerli bir coğrafya olduğunu belirterek “Tabiatı korumakla mükellef olan Bakanlığımız bu sütunları da koruma altına alarak Bartın’ın tabii değerlerine sahip çıkmaya devam edecek” diye konuştu.

110 dekarlık alanda 50 cm ile 100 cm arasında değişen çaplara sahip olan ve yaklaşık 30 metre uzunlukta bulunan sütunlar artık koruma altına alınacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.