Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri terörist almanya diyarbakır PENÇEKİLİT Operasyonu Erdoğdu YKS Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yunanistan afad Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It)

Türkiye'ye Giriş Yapan Suriyeli Sayısı 6 Bin 997 Oldu

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bayırbucak bölgesinden Türkiye’ye sığınan mülteci sayısının 6 bin 997 olduğunu açıkladı.

AFAD, yaptığı yazılı açıklama ile Bayırbucak bölgesinden Türkiye’ye sığınan mülteci sayısının 6 bin 997 olduğunu bildirdi. Saldırıların Yamadi kampına sıçraması üzerine kampı terk etmek zorunda kalan Suriyeliler 23 Kasım’dan beri Pulluyazı sınır noktasında Türkiye’ye girmeye başlamışlardı.

Pulluyazı noktasından Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı 28-Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gelenlerle birlikte 6 bin 997’ye yükseldi. AFAD’ın karşıladığı yaklaşık 7 bin Suriyeliden 2 bin 334’ünü çocuklar oluşturuyor. AFAD’ın yaptığı açıklamalar göz önüne alındığında 1 Şubat’tan 3 Şubat’a kadar Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci sayısı ise 3 bin 349 kişi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.