Gündemde Bugün-15 Ekim 2019 Salı

TÜRKİYE

-Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeler ve dünyadaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulunduğu Azerbaycan'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesine ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından verilecek resepsiyona katılacak.

TBMM GRUP TOPLANTILARI

-Meclis'te CHP, HDP ve İYİ Parti Grup toplantıları yapılacak. (Saat:13.30-12.45-09.45)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul'da, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketini oluşturan düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. (Saat:15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30-14.30)

TBMM KABUL, GÖRÜŞME VE DİĞER ETKİNLİKLER

-Vefat eden 14-15-16 ncı Dönem (1969-1973, 1973-1977, 1977-1980) Çankırı Milletvekili Arif Tosyalıoğlu için cenaze töreni düzenlenecek. (Saat:11.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı Ciro Endekslerini, Perakende Satış Endekslerini ve Temmuz ayı İşsizlik Rakamlarını açıklayacak. (Saat:10.00-10.00-10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinin 8. haftası D-F-G ve J gruplarında oynanacak maçlarla tamamlanacak. 

-Basketbol'da ULEB Avrupa Kupası'nın 3. haftasında B Grubu'nda TOFAŞ, İtalya temsilcisi Umana Reyer, D Grubu'nda ise Galatasaray Doğa Sigorta, İspanya ekibi Unicaja Malaga ile deplasmanda karşılaşacak, (Saat:21.00-21.45)

-Voleybol'da Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin ikinci haftası PTT – VakıfBank, THY – Atlasglobal Yeşilyurt, Aydın B.Şehir Bld. – Beylikdüzü Vol. İht.    karşılaşmalarıyla başlayacak. (Saat:16.00-19.00-19.30)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.