Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

AB Dışişleri Bakanları Darbe Girişimini Ele Alacak

AB Dışişleri Bakanları bugün Brüksel’de yapacağı toplantıda Türkiye’deki darbe girişimi ve bunun ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirecek.

Toplantıya, konuya ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, konuk olarak katılacak.

Brüksel’de bir araya gelecek olan AB Dışişleri Bakanlarının darbe girişiminin yanısıra bunun ardından ordu ve yargıda yürütülen “tasfiye” operasyonu ve idam cezasının geri getirilmesi olasılığı gibi konular üzerinde de duracak.

Bu arada, toplantıya ilişkin haberinde Türkiye’deki “temizlik operasyonunun Avrupa'da darbenin muhalifleri bastırmak için kullanılacağı endişesine yol açtığını” belirten DWelle, “Toplantıda Türkiye'de idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması tartışmaları ve demokrasiyle ilgili endişelerin net bir şekilde dile getirilmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
Dışişleri BakanıABDarbe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.