Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener

ABD Medyası: Türkiye yangın yerine çevrildi

WASHİNGTON(ANKA) – Terör eylemlerinin tırmandığı Türkiye’de Salı akşamı birçok kentte meydana gelen şiddet olayları, ABD medyasında “Türkiye yangın yerine çevrildi” gibi yorumlara yol açtı.

Amerika’nın Sesi (VOA),  “Türkiye, yangın yerine çevrildi” başlığı ile verdiği haberde “HDP örgütlerine yönelik saldırılar sosyal medya üzerinden de açıkça yardım çağrısı yapılmasına karşın Türkiye'nin her köşesinde yaygınlık gösterdi” dedi. Haberde şöyle devam ediyor:

“Saldırgan gruplara karşı bugüne değin sendikal eylemler de dahil olmak üzere özellikle sol gruplarca gerçekleştirilen toplumsal protestolarda sıkça rastlanan biber gazı ve TOMA ile polis müdahalesinde bulunulmaması dikkat çekti. Sadece Ankara’da akşam saatlerinde Kızılay’da sol gruplar ile ülkü ocakları üyesi grup arasında gerilim yaşanmasına önlemek amacıyla dar kapsamlı biber gazı kullanımı görüldü.”

VOA, HDP'nin en az 178 örgüt yerleşimine yakıcı maddelerle saldırıldığı duyurulduğunu, HDP'nin Kırşehir ve Alanya örgüt binaları tamamıyla yakıldığını da söylediği haberinde “Başkent’in göbeğinde Çankaya’daki HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırgan grup akını gece boyunca devam etti. İlk iki katı yakılarak kullanılamaz hale getirildi” sözlerini de kullandı.  

-CHP VE DOĞAN MEDYAYA SALDIRILAR-

Ankara’nın Sincan gibi ilçelerinde ise sadece HDP değil CHP örgüt binalarının da hedef alındığını anlatan VOA Ankara’da ayrıca siyasi partiler dışında Esenboğa Havalimanı yolundaki Doğan Medya Grubu’nun matbaasına yönelik de saldırıda maddi hasar verildiğini, CHP’nin Konya il binasının da saldırıya maruz kaldığını anlattı. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.