Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

ABD, Suriyeli Göçmenlere Yardımda Bulunan STK'lara Para Yardımı Yapacak

ABD, 2017 yılında Türk hükümetinin onayını almış Türkiye'deki Suriyeli göçmenlere yardım çalışması yapacak STK programlarına parasal yardımda bulunacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı STK'ların Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye'de göçmenler için 2017 mali yılında yapacakları çalışmalara yardım taslağını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteci ve Göçk Bürosu'nun fon destek ilanı yayımlandı. "Yakın Doğu: 2017 Mali Yılı, Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye'de Göçmenler ve Diğer Hassas Nüfus Toplulukları Yararına STÖ Programları için Konsept Notu Talebi"ne göre Türkiye'de Suriyeliler dahil göçmenlere yardımda bulunacak STK'lar fondan yararlanmak için başvurabilecek. Yardımlar "Koruma, Çocukların Korunması, Eşlerarası Şiddet, Sağlık, Eğitim, Barınak, Geçim, Sağlık, Akıl Sağlığı" gibi konularda verilecek.
Yardım bir ya da iki yıl süreyi kapsayacak. Suriyeli göçmenlerin yarıdan fazlası için 500 bin dolardan az, 3,5 milyon dolardan fazla olmamak üzere; diğer göçmenlerin yarıdan fazlası için ise 300 bin dolardan az, 600 bin dolardan çok olmamak üzere fon ayrıldı.
STK'ların hazırlayacakları konsept notlarının BM'nin Göçmen Müdahale Planı (3RP) planıyla uyumlu ve iyi koordine edilmiş olması gerekiyor. Başvurulardaki tüm program faaliyetlerinin Türk Hükümetine danışılmış olma şartı da bulunuyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu, özellikle Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu bölgeler olmak üzere, birden fazla lokasyonda uygulanabilecek ve bugüne değin herhangi bir yardımdan yararlanmamış kişilerin bulunduğu yerlere yönelik programlara öncelik tanıyacak.
Türkiye için söz konusu olacak yardımlarda, Suriyelilere katkı sağlayan programların zor durumda bulunan Iraklı göçmenleri de kapsaması teşvik edilecek ancak en az yüzde 50 Suriyeli göçmenlere hitap etme kuralına dikkat edilecek. STK'ların yardımda hedefledikleri nüfus profillerini konsept notlarında açıkça belirtmeleri, kişi başına yardım dökümünü de yapmaları istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.