Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener

ABD’den Barzani’ye Referandumun Ertelenmesi İsteği

Amerika Birleşik Devletleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül tarihinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun ertelenmesini istedi.

Dwelle Türkçe’de yer alan haberde, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Cuma günü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi telefonla arayarak 25 Eylül tarihinde planlanan bağımsızlık referandumunun ertelenmesini istediği belirtildi.

Haberde yer alan bilgilere göre, Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'nın internet sayfasında telefon görüşmesiyle ilgili bir açıklamada, Tillerson, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ve Kürt yönetiminin Bağdat'a bir heyet göndermesini takdirle karşıladığını söylediği bildirildi.

Öte yandan Tillerson ile Barzani arasındaki görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Referandumun ertelenmesi konusunda Başkan (Barzani) Kürdistan bölgesi halkının gelecekleri için güvenceler ve alternatifler beklediğini ifade etti” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.