Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

ABD’li Şirketlerin Yüzde 65’i Yılın İkinci Yarısına Kaygıyla Bakıyor

ABD’de yayımlanan bir anket, ülkede farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok şirketin Washington yönetiminin ticaret politikalarına karşı çıktığını ortaya koydu. Amerikan haber kanalı CNBC, dün ABD ile Çin arasındaki ticari anlaşmazlıklara ilişkin bir anketin sonuçlarını yayımladı. 


                                              
Ankete katılan ABD’li şirketlerin yüzde 65’i, hükümetin ticaret politikalarının yılın ikinci yarısında kendilerini olumsuz etkileyeceği kanısında olduklarını açıkladı. Şirketlerin yarısının, hükümetin mevcut ticaret politikaları nedeniyle yüksek maliyet sıkıntısıyla karşı karşıya bulunduğu ifade edildi. 
 
Ankete katılan şirketlerin yüzde 25’inin, yüksek maliyetleri telafi edebilmek için fiyat yükselttiği belirtildi. Öte yandan söz konusu anket, ticaret politikalarındaki belirsizliklerin, ABD’li şirketlerin yatırımları üzerinde de büyük bir baskı oluşturduğunu gösterdi. 

Şirketlerin yüzde 40’ı, önümüzdeki 12 ay içinde yatırım yapmayacaklarını, yüzde 30’u da aynı süre zarfında Asya-Pasifik bölgesine yatırımda bulunmayacaklarını açıkladı. Ankete katılan şirketlerin yüzde 50’sinin bu yılki yatırım seviyesini değiştirmeyeceği de açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
Abdçin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.