Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

AK Parti Kongresi Yabancı Medyada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan olarak seçileceği, AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, yabancı medyada da yankılandı. Kongrede Erdoğan’ın Genel Başkan olarak seçilmesi ile partide “yeni bir dönem başlayacağı” ve Türkiye’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte “önemli bir adımın daha atılmış olacağı” belirtiliyor.

DWelle: Erdoğan AKP Genel Başkanlığına Geri Dönüyor

Alman medya kuruluşu DWelle, kongreyi, “Erdoğan, AKP Genel Başkanlığına geri dönüyor” başlıklı haberle duyurdu. “AKP’de yeni bir dönemin başlayacağı”nın belirtildiği haberde, “Erdoğan, kongrede genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek. Böylece Türkiye’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılmış olacak” değerlendirmesi yapıldı.

BBC: Yoğun Güvenlik Önlemleri Uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrenin yapıldığı spor salonu dışındaki kalabalığa seslenirken kullandığı ifadelere vurgu yapan İngiliz BBC ise, “Kongreye Türkiye’nin hemen her şehrinden partililer katılıyor. Kongrede Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve parti tüzüğü de değişecek. Değişiklikler için bin 470 delegenin oy kullanması bekleniyor. Salona girişlerde yoğun güvenlik önlemleri uygulanıyor. Arena Spor Salonu’na çıkan yollar da araç trafiğine kapatıldı” dedi.

Haberde “Kongrede AKP’nin başkanlık sistemini getirilmeyi planladığı 2019 seçimlerine yönelik yol haritasını ortaya koyacağı” yorumlarına da yer verildi.  

Sputnik: Tribünlerde Dev Pankartlar Açıldı

Rus devletine ait Sputnik ise, canlı olarak verdiği kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongre binasına gelirken salon dışındaki kitleye hitaben yaptığı konuşmayı yansıttı. Erdoğan’ın “Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerleyiz” sözlerini aktarıldığı haberde, “Erdoğan ve Yıldırım kongre salonunu selamlarken türbinlerde dev pankartlar açıldı” denildi ve  “yoğun güvenlik önlemlerine” vurgu yapıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.