Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Akkuyu’da Çalışacak Türk Öğrencilerine Uygulamalı Eğitim

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu’da çalışmak üzere Moskova Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nde (MEPhI) öğrenim gören 79 Türk öğrenci, Novovorenej Nükleer Santrali’nde (NVAES) yıl sonuna kadar uygulamalı eğitimden geçecek.

Novovorenej Nükleer Santrali'nden yapılan açıklamaya göre, Akkuyu'da çalışacak 79 Türk öğrenci yıl sonuna kadar uygulamalı eğitim alacak. Çalışmalar santralde kurulan uluslararası personel eğitim merkezinde gerçekleşecek.

Üç gruba ayrılacak öğrencilerin ilk grubu haziranda eğitim gördü, ikinci grup şimdilerde staj aşamasında, üçüncü grupsa önümüzdeki Pazartesi derslere başlayacak. Eğitimin, her grup için eğitim süresi 3 hafta süreceği belirtildi.

Bu arada, öğrenciler bu süreçte enerji bloklarındaki uygulama becerilerini geliştirecek. Santral uzmanları öğrencilerle sistemler hakkında deneyimlerini anlatacak.

Sputnik de, temeli Nisan ayında atılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'nde  çalışacak öğrencilerin Rusya Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi'nde (MEPhI) nükleer mühendislik eğitimi aldığını belirttiği haberinde şöyle diyor:

 “MePhI'deki eğitimin yanı sıra staj imkanıyla öğrencilere nükleer santral deneyimi kazandırılması amaçlanıyor. “Programı başarıyla bitiren mezunlar ise enerji üretimine 2023'de başlanacağı belirtilen Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışacak.”

Anahtar Kelimeler:
Akkuyu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.