Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Alman Basını: Almanya’nın Türkiye’yi Avrupa Oyununun İçinde Tutması Şart

Die Zeit gazetesi, siyasi gerilime rağmen Almanya'nın Türkiye'yi Avrupa oyunu içerisinde tutması gerektiği vurgularken “boş, güç gösterilerinden, cezalandırma fantezilerinden vazgeçilmesi” gerektiğini belirtti.

Hamburg'da yayımlanan Die Zeit gazetesinde yer alan yorumda siyasi gerilime rağmen Almanya'nın Türkiye'yi Avrupa oyunu içerisinde tutması gerektiği vurgulandı. Gazete, “Eğer Türkiye asla Avrupa Birliği'nin tam üyesi olmayacaksa ki bunun lehine olan çok şey var, Almanya'nın Türkiye'yi Avrupa oyununun içinde tutma hedefini gütmesi şart” dedi. DWelle Türkçe’nin yansıttığı yorumda, şu görüşler de dile getirildi:

“Üyelik müzakerelerinin göstere göstere sona erdirilmesiyle, her ne kadar bu yöndeki arzu anlaşılır olsa da, hiçbir şey elde edilemez. Bunun yerine Ankara'nın ticaret ve vize konusunda arzu ettiği kolaylıkların, hükümetin elindeki Alman 'esirlerin' serbest bırakılmasıyla ilişkilendirilmesi gerek. Ölçülü özgüvene sahip bir Alman dış politikasının ilk adımları atıldı. Ancak bu adımların uzun vadede başarılı olup olmayacağı, açıklık ve hatta belli bir derecede alışılmadık sertlik sergilenirken, boş güç gösterilerinden, cezalandırma fantezilerinden vazgeçilmesine bağlı.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.