Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Alman Basını Soykırım Tasarısını Tartışıyor

Alman Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da oylanacak olan ve Türkiye ile ilişkileri sarsması beklenen, “Ermeni soykırımı” tasarısı,  Alman medyasında haber ve yorumlara konu olmayı sürdürürken  “Alman Meclisi  neye ulaşmak istediği sorusu açık”, “Alman Meclisi acaba Türkleri sadece kızdırmak mı istiyor?” gibi sorular dile getiriliyor. 

Die Welt gazetesi, Alman Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da yapılması planlanan “Ermeni soykırımı” tasarısına ilişkin oylamasını irdelediği  yorumunda "Aslında Ermenilere yapılanların, ne olduğu, yani 'soykırım' olarak nitelendirilmesinin tam da zamanı. Peki ama bunu Federal Meclis'in yapmasının bir yardımı olur mu?” ifadelerini kullandı. DWelle Türkçe’ye göre gazete şu savlarla devam etti.

“Alman Meclisi'nin bunu yapmak istemesiyle neye ulaşmak istediği sorusu açık. Milletvekilleri Ankara'nın bu kabulü onaylayacağına inanıyor mu? Gerçeklerin ifşa edilmesi Ermenilere hukuki olarak Türkiye'ye karşı harekete geçmede yardım eder mi? Alman Meclisi acaba Türkleri sadece kızdırmak mı istiyor? Almanlar şunu biliyor: Geçmişe dair öz eleştirel bir yaklaşım sergilenmesi, ancak dışarıdan zorlama ile olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.