Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Ayça Varlıer kimdir

Alman Medyası: Dağlıca saldırısı bölgedeki gerilimi daha da artırdı

BERLİN(ANKA) - Dağlıca saldırısının ardından TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı düzenlediği hava operasyonu, yabancı medyada hemen yankı buldu. Alman Deutsche Welle, Dağlıca saldırısı bölgedeki gerilimi daha da artırdı” derken Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK mevzilerine düzenlenen hava operasyonuna vurgu yaptı.

Deutsche Welle, “Türkiye Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladı” başlığı ile verdiği haberde “16 askerin hayatını kaybettiği Dağlıca saldırısı bölgedeki gerilimi daha da artırdı. Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK mevzilerine hava operasyonu düzenlendi” diyor. Haberde 50'den fazla savaş uçağının katıldığı operasyonun 6 saat sürdüğü, 20'den fazla hedefin vurulduğu açıklandığı anlatılıyor.

Haberde  Türk yetkililerin açıklamasına göre, temmuz sonundan bu yana bin kadar PKK militanı öldürülürken PKK saldırılarında hayatını kaybeden polis ve asker sayısı ise 70 dolayında olduğuna dikkat çekildikten sonra “ Gözlemcilere göre, son gelişmelerle birlikte 30 yıldır devam eden çatışmalara son verme umudu uzak bir geleceğe ertelenmiş oldu” deniliyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.