Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Almanya Kalifiye Göçmenlere Kapısını Açıyor

Almanya’da koalisyon ortaklarının üzerinde anlaştıkları yeni göç düzenlemelerinin, AB vatandaşı olmayan kalifiye göçmenlerin ülkeye girişlerini kolaylaştıracağı belirtilirken “Almanya’nın yeni göç yasaları, kalifiye işçilere kapıyı açıyor” deniliyor.

DW İngilizce, Almanya’da iktidardaki koalisyon partilerinin vardıkları uzlaşıyı ayrıntılı biçimde irdelediği geniş haberinde, “Kalifiye işçi kıtlığı, değişim için iyi bir teşviktir. Almanya’nın koalisyon hükümeti, AB vatandaşı olmayanlar için ülkede çalışmaların kolaylaştırılması dahil bazı kilit göç konularına ilişkin bir mutabakata vardı” ifadelerini kullanıyor. 

Göç ile ilgili iki önemli konunun bulunduğunu anlatan DW İngilizce, bu konuları Almanya’daki kalifiye işçi kıtlığının AB üyesi olmayan ülkelerden hedeflenmiş göç ile azaltılması ve iltica başvuruları reddedilmiş olmakla birlikte ülkede çalışan ve topluma entegre olan insanların ülkede kalması meselesi olarak sıraladı.

“KISITLAMALAR KALDIRILIYOR”

Şimdiye kadar kalifiye işçiler ve kalifiye eğitimi olan akademisyenlerin Almanya’da ancak Federal İstihdam Ajansı’nın bir piyasa gereğini belirlemesi durumunda çalışabildikleri anımsatılan haberde,  “Bu şimdi değişiyor ve kısıtlamalar kaldırılıyor. Kalifiye mesleki eğitimi veya diploması olup bir çalışma kontratı imzalamış olan herhangi bir kişiye, söz konusu işi yapmasına izin verilecek” deniliyor.

ALTI AY İŞ ARAMA FIRSATI

Gelecekte, Almanya’da çalışmak isteyenlerin, iş aramak amacıyla ülkeye 6 aya kadar gelme fırsatı olacağı belirtilirken, "Ön koşul ise, kalifiye eğitim. O süre içinde sosyal yardımlara erişimleri olmayacak” denildi. 

Haberde, Almanya İşverenler Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Steffen Kampeter’in değerlendirmesi de aktarılıyor. Kampeter, varılan mutabakatın ülkenin ekonomik rekabetinin korunması için önemli olduğunu belirtirken bunun için yurt dışından gelen kalifiye işçilere duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.