Almanya’da Kadınlar 'Aşırı Sağ Partilere Yöneliyor’

Aşırı sağ şiddetinin gündemin ilk sıralarına çıktığı Almanya ve diğer bazı AB ülkelerinde kadınların “artan biçimde aşırı sağ partilere yöneldiği” belirlendi.

Genellikle aşırı sağcıların daha çok “öfkeli beyaz erkekler” olarak gösterilmesine karşın Friedrich Ebert Vakfınca (FES) gerçekleştirilen yeni bir araştırma, kadınların gittitçe artan biçimde aşırı sağ popülist partilerini desteklediklerini ve sık sık erkeklerden daha radikal olduklarını ortaya koydu.

Almanya, Fransa, Yunanistan, İsveç ve Macaristan’da gerçekleştirilen ve aşırı sağ  partilerin aldığı oyların incelendiği araştırmaya göre, aşırı sağ partiler gittikçe kadınları daha çok çekiyor.

FES’in bulgularını yansıtan DW İngilizce, 2017 genel seçiminde Almanya’nın doğusundaki kadınların yüzde 17’sinin aşırı sağ AfD partisine oy verdiğine dikkat çekti. Bu oranın Almanya’nın batısında ise yüzde 8 düzeyinde gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Bu arada, Polonya’da mülteciler konusunda sert tutum sergileyen iktidardaki sağcı Hukuk ve Adalet Partisi’nin 2015 seçiminde erkeklerden çok kadınlardan oy aldığının da altı çiziliyor.

Öte yandan, aşırı sağ partilerin kadınlar için çekici hale gelmesi nedenleri de değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu partilerin çocuklara ve ailelere yönelik yardım ve destekleri arttırma taahhütlerinin önemli bir faktör olduğunu düşünüyorlar.

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaAB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.