Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Anastasiadis Rest Çekti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorunu için kalıcı çözümü amaçlayan Kıbrıs Konferansı’nın başarısızlığından Ankara’nın “sorumlu” olduğunu iddia etti. Anastasiadis, Türkiye’nin itirazlarına rağmen Kıbrıs açıklarındaki sondaj planlarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Nikos Anasasiais, Kathimerini Pazar gazetesi ile yaptığı mülakat sırasında BM’nin arabuluculuğunda İsviçre’nin Crans-Montana kentinde 28 Haziran'da başlayan Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalmasından Türkiye’nin “sorumlu” olduğunu öne sürdü.
Müzakerelerin sonuçsuz kalmasından sonra “gerilimlerden kaçınılması" gereğini vurgulayan Anastasiadis, Ankara’nın “çözüm için hazır olmadığını” iddia etti.
Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla yeni bir girişim yapılmasını dışlamadığı mülakat sırasında  Ankara’nın uyarılarda bulunduğu, Rumların Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama planlarını "değiştirmeyeceklerinin" altını çizdi.
Fransız Total ve İtalya Eni şirketlerinden oluşan konsorsiyumun geçen hafta ortasında Kıbrıs açıklarında ortasında başlattığı sondaj çalışmalarının Türkiye’nin itirazlarına rağmen devam edeceğini söyleyen Anastasiadis, bir soru üzerine İsrail ile Türkiye arasındaki boru hattı döşenmesine ilişkin görüşmelere de değindi.
Anastasiadis, Türkiye ile İsrail arasında düşünülen doğalgaz boru hattının “Kıbrıs’ın (Rum Kesimi’nin) münhasır ekonomik bölgesinden geçeceği için konuyu İsrail hükümeti nezdinde dile getirdiğini” ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.