Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Arabistan’da Kadınlar Bugün İlk Kez Maç İzlemek Üzere Stada Girecek

Suudi Arabistan’da son dönemde gerçekleşen reformlar sonucunda bugün tarihi bir gün yaşanacak. Ülkede ilk defa futbol stadları kapılarını maç izlemek isteyen kadınlara açacak.

Bir süre önce araba kullanma hakkını elde eden Suudi Arabistan’daki kadınlar, stadlarda maç izleme yasağının kaldırılmasından sonra da bugün Cidde’deki Kral Abdullah Stadı’nda Al Ahli ve Al Batin takımları arasında oynanacak maçı izleyebilecek.

Cidde merkezli Arap News gazetesi haberinde, “Kadınlara Cuma günü ilk defa stadlara girmelere izin verilirken Suudi futbol kulüpleri, reklam kampanyaları ve sosyal medya aracılığıyla kadınlara destek çağrısında bulunuyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.